Ero haploid ja DiploidiHaploid vs. DIPLOIDIksi

Kromosomi on kuvattu kaksoiskierteen rakenne, joka rajoittuu DNA: n ja proteiinin soluissa. Se on DNA: n juoste, joka sisältää geenit löytyvät elävien organismien ja myös perinnöllinen materiaali, joka määrittelee kehitys- ja ominaisuuksia kunkin organismin. . Lisäksi kromosomit mahdollistavat DNA toistamaan tai lisääntymään niin että solu jaetaan edelleen tuottaa kaksi solua, kukin näistä uusista soluja hallussaan kaikki tarvittavat geneettiset tarvittavat tiedot. Kromosomit esiintyy pari pois elimistössä 's solu, joka voi jäljitellä seksuaalisesti. Yksittäinen kromosomi saadaan emon, ja toinen hankitaan hedevanhempi. Kaksi kromosomia Kunkin parin pois geneettiset tekijät, jotka pitävät kirjeenvaihdossa samalla luontaiset ominaisuudet. Jokainen pari kromosomeja eroaa kustakin pariksi kromosomien samassa solussa. haploidisia ja diploidinen ovat kaksi eri termejä viittaavat määrä kromosomi asetettu läsnä biologisessa solussa. Siksi niiden erot edelleen huomattava.

Solu, joka sisältää kaksi sarjaa kromosomien kutsutaan diploidinen solu. Ihminen hallussaan yhteensä kaksikymmentäkolme (23) kromosomiparia, joka vie sen yhteensä neljäkymmentäkuusi (46) pari kromosomeja. Kaksikymmentä kaksi paria ovat peittyvästi luonteeltaan eli ne lainaavat kuin seksuaalisen ominaisuuksia, kun taas viimeinen pari on tunnistettu sukupuolikromosomi. Haploid solu, toisaalta se, että solu, joka sisältää vain yhden kromosomisto siinä. Haploid soluja löytyy monia levät, muutaman miehen mehiläiset, ampiaiset sekä muurahaiset. Haploid soluja ei tule käyttää vaihdellen monoploid solujen koska monoploid solut viittaavat ainutkertaisten kromosomien yhdessä biologinen solu.

Lisäksi, diploidisolut kehitetään seurauksena mitoosissa ottaa haploidia soluja kehitetään seurauksena meioottisen solunjakautumisen. Prosessin aikana Meioosin eräänlainen solunjakautumisen jossa diploidisoluissa jakautuvat aiheuttaa haploid itusolujen tai itiöitä, diploidinen sukusolujen edelleen jakaa tuottamaan neljä haploid solujen kaksi kierrosta solunjakautumisen. Meioosi on sovellettavissa vain sukusoluja tai sukusoluja jossa emosoluina lajittelemaan kromosomin sarjaa kahteen. Tämä on syy, miksi diploidinen yksittäisten läpi meioosin, joka tuottaa haploid tuote. Jatka diploidisolupopu- muodostuu prosessin aikana lisääntymisen, jossa naisten ja miesten haploid solujen yhdistyä aikana hedelmöityksen ja tsygootti muodostumista. Solun kasvu on seurausta mitoosia, prosessi, joka saadaan, kun äidin solujen jakautuessa tuottamaan identtisiä tytärsoluja, joilla on sama määrä kromosomeja. Siten diploidisoluissa ovat ne, joilla on täydellinen sarja kromosomeja taas haploid solut ovat ne, jotka sisältävät puolet kromosomimäärä tumassa.

Lisäksi diploidisoluissa muodostetaan somaattisten solujen kehon taas haploidit solut ovat sukusoluja tai ns sukusolujen, jotka osallistuvat lisääntymiseen. Useimmat somaattiset solut ihmisen ovat diploidi tilassa ja vain muuttui haploid tilaan sukusoluja tai sukusoluja.

YHTEENVETO:
1. haploid solussa on vain yksi sarja kromosomeja taas diploidisolupopu- on kahdet kromosomia.2. somaattiset solut ovat diploidinen ja sukusolut ovat haploidit ihmisillä.

3. diploidisoluissa kehitetään seurauksena mitoosissa ottaa haploidia soluja kehitetään seurauksena meioottisen solunjakautumisen.

4. Kun mitoosin tuottaa 2 samanlaista tytär soluja, sekä emo ja tytär soluja kutsutaan diploidinen kun meioosi diploidi solu jakautuu kahdesti tuottamaan 4 tytär soluja, joita pidetään haploid.

5. Ihminen ja useimmat eläinten solujen katsotaan diploidi organismeja samalla kun levät ja sienet ovat esimerkkejä organismeja, jotka ovat enimmäkseen haploid aikana niiden elinkaaren ajan. Mies mehiläiset, ampiaiset sekä muurahaiset ovat myös haploid.