Ero axons ja dendritesAxons vs dendrites

Oletko koskaan miettinyt, mitä tuntemuksia ja käsityksiä sisältyy? Tuntemukset tunnemme todella sanelee meidän aivot, joka perustuu impulsseja ja stimulaation se vastaanottaa. Nämä impulssit ovat muotoa sähkökemiallisten signaalien, jotka siirretään yhdestä hermosolu seuraavaan, kunnes ne saavuttavat aivojen laskentaan ja vastausta. Tämä on hermosto 101.

Hermostoa on niin mielenkiintoinen ja laaja aihe, ja yksi sen tieteenalojen on ymmärtää hermosolujen, tai yksinkertaisemmin kutsutaan, neuronien. On kaksi osaa hermosolujen mukana johtuminen näiden hermoimpulssien. Ne ovat axons ja dendriittien.

Dendriittien haarautuvat ennusteet neuronien; sen nimi tulee kreikan sanasta 'Dendron', joka tarkoittaa 'Tree', ja se perustuu sen ilmeinen puumainen ulkonäkö. Ne ovat protoplasminen laajennuksia hermosolujen, ja toimivat johtimet sähkökemiallisen ärsykkeiden saanut viereisistä soluista. Impulssit he saavat kuljetetaan sisäänpäin ja kohti soma, tai solun elin.

Impulssit vastaanotetaan dendrites kautta synapsien. Ne sijaitsevat eri kohdissa ympäri dendritic akseli. Useimmat neuronien on monia näistä protoplasminen ulokkeita, vaikka ne ovat melko lyhyitä. Ne ovat voimakkaasti haarautunut rakenne.

Axons kutsutaan myös hermo kuituja, koska ne näyttävät pitkänomainen ja kapea. Kuten dendrites, ne ovat myös protoplasminen ennusteet hermosolujen tai neuronien ja niiden ensisijainen tarkoitus on tehdä sähkökemiallisia impulsseja pois solun elin neuronien. Useimmat hermosoluja on vain yksi Axon.

Axons ulottuvat soma sen terminaaliin päätteitä. Neural signaalit lähetetään niiden kautta sen jälkeen, kun he ovat tulleet soma neuronin. Suuremmat axons sanotaan välittää tietoa signaalit nopeammin. Jotkut axons ovat myelinated (eli joita rasva-aineen tunnistettu myeliinin). Myeliinin päällysteet ovat eristeet, ja niiden läsnäolo, axons sanotaan välittää nopeammin.

Periaatteessa axons 'rooli on välittää signaaleja, ja dendriittien saada tällaisia ​​signaaleja. Nämä väitteet ovat yleisessä merkityksessä, koska on olemassa joitakin poikkeuksia. Muita erottavia fyysisiä ominaisuuksia axons ja dendrites lisäksi pituuden ja haarautuvia, ovat niiden muodot. dendriittien putkimainen muoto yleensä kapenee, kun taas säde axons pysyy vakiona.Yhteenveto:

1. dendriittien vastaanottaa sähkökemiallisia impulsseja muilta neuronien ja kuljettaa niitä sisäänpäin ja kohti soma, kun axons kuljettavat impulsseja pois soma.

2. dendrites ovat lyhyitä ja voimakkaasti haaroittunut näköisiä, kun taas axons ovat paljon pidempiä.

3. Yleensä dendrites vastaanottaa neuroni signaaleja, ja axons välittää niitä.

4. Useimmat neuronien on paljon dendriittien ja vain yksi Axon.