Ero aortan ja aneurysmaAortan Dissection vs aneurysma

Meidän verisuonet pidetään moottoriteiltä kehossamme. Verisuonet ovat niitä, jotka välittävät verta ja elintärkeitä ravintoaineita kehon läpi liikkumattoman ja kiinteitä reittejä. Ajattele sitä tällä tavalla, verisuonet ovat yksi kaista valtateiden jossa veri siirtyy yhteen suuntaan ja näin ylläpitää järjestyksen ja normaali toiminta kehossa.

Oletko saanut selvän kuvan meidän verisuonten? Oletko nähnyt kuvan kaavio veri virtaa nimettyjen värikoodit? Jos olet, niin periaatteessa nämä kaaviot kuvaavat tyypin veren mukana ja verisuonten vastuussa.

Yleensä nämä kuvat on kaksi väriä, sininen ja punainen. Ne osoittavat kaksi päätyyppiä verisuonten, valtimoiden ja laskimoiden. Verisuonet, jotka ovat yleensä merkitty punainen väri, ovat happipitoista verta tai veri, joka sisältää tärkeitä happea toimitetaan eri kehon soluihin. Verta valtimoiden yleensä siirtyvät pois sydämestä, ja eri elimiin ja muihin soluihin. Ja suurin valtimo kaikkien on aortan.

Sininen väri useimmissa kaavioiden ilmaisee suonet. Suonet ovat verisuonia, jotka ovat vastuussa hapettoman verta tai veren joissa happi on jo käytetty, kohti sydäntä ja keuhkoissa. Näiden verisuonten yleensä virtaa eri suuntaan, että valtimoiden. Silti on olemassa toinen pienempi tyyppi, kapillaareja, jotka ovat verisuonia, jotka yhdistävät sekä valtimon ja laskimot.

Nyt tiedät pääpiirteittäin verisuonten, katsokaamme eroa aortan ja aneurysma.

Ensinnäkin, aortan Dissection tarkoittaa sitä, että aortan luo epänormaali haara aluksista, ei pitäisi tapahtua ollenkaan. Tämä voi johtua heikkeneminen aortan kalvojen tai kohonnut alueella. Koska sydän jatkaa pumpata, on väärä virtaa tarvitaan verta, vähentämällä yleinen kiertävän veren, ja jolloin jotkut solujen kuihtuvat. Jos ei puuttunut asianmukaisesti, se saattaa aiheuttaa komplikaatioita.Toisaalta, aneurysman on tila, jossa verisuonten pullistuma tai laajeta, mikä lisää riskiä verenvuodon. Tämä on erittäin vakava. Tämä johtuu yleensä tukoksia verisuonissa, erittäin korkea paine, tai heikko kalvoja. Jos ei heti puuttunut, se voisi revetä ja aiheuttaa lisää complications.Thus, on selvä ero kaksi ehtoa.

Voit lukea pidemmälle, jos haluat tietää enemmän, koska tämä artikkeli antaa perustiedot vain.

Yhteenveto:

1. Meidän verisuonet koostuvat laskimoiden, valtimoiden ja kapillaareja. Eroja on toiminnot kunkin verisuoneen.

2. aortan tarkoittaa kehitystä epänormaalin haara verisuonten ja aiheuttaa vakavia komplikaatioita.