Ero pinosytoosiksi ja fagosytoosiPinosytoosiksi vs fagosytoosi

Pinosytoosilla ja fagosytoosin molemmat kuuluvat endosytoosin jotka viittaavat ottoa irtotavaran muodostumista rakkulan läpi solukalvon. Kalvoon sitoutunut pisaran sisäpuolella sytoplasmaan solun kutsutaan rakkula, jossa osa kalvon solun sulkee sisäänsä noin pisaran tai partikkelin. Myöhemmin tämä sulake niin, että pisaran tai partikkelin ympärillä solukalvon. Sen jälkeen, pisara tuodaan sisällä solun sytoplasmaan tavalla 'venytetään' pisara, jota ympäröi kalvo, jolloin jäljelle jää ehjä solukalvon myöhemmin.

Solut pidetään perusyksikkö elämän, jotka ovat pääasiassa vastuussa elintoimintoihin tapahtua. Lähes kaikkien elävien olentojen koostuvat biljoonia soluja. Ne tunnetaan monisoluisista organismeista, jotka sisältävät ihmisiin, kasveihin ja eläimiin. Mutta on olemassa joitakin poikkeuksia. Alkueläimet ja bakteerit sisältävät vain yhden solun joten ne tunnetaan yksisoluisia organismeja. Onko organismi on yksisoluinen tai monisoluisten, solut silti läpi samat prosessit kuin niiden pitäisi olla. Miljoonia biokemiallisia reaktioita ovat suorittaa solut yhden täyden minuutin, jotta ne jäljitellä uusia soluja leviämistä elämän. Se on välttämätöntä, että meillä on pienintäkään ajatusta siitä, kuinka solut toimivat, jotta ymmärtää, miten ne toimivat ja kasvavat. Cellular toiminta saattaa näyttää olevan jonkin verran monimutkaisia, joten joitakin huomattavia eroja ollaan huomattava meitä ymmärtämään paremmin näiden kahden solun prosesseja.

Cell syöminen tunnetaan myös fagosytoosia, kun solu nielaisee kiinteä hiukkanen. Kun se nielaisee tiettyjä hiukkasia, solulimaan leviää. Esimerkkejä soluista, jotka phagocytise solujätteiden, vieraita hiukkasia, ja bakteerit ovat valkosoluja. Kautta fagosytoosia, haitallisia aineita estetään saamasta järjestelmän sisällä, koska ne tuhotaan koko prosessin ajan. Siksi fagosytoosin tärkeä rooli pitää koskemattomuutemme ennallaan.

Pinosytoosilla, toisaalta, tunnetaan myös 'solu juominen' tai nielemisen solunulkoisen nesteen (ECF). Paljon pienempi rakkulat muodostuu pinosytoosilla verrattuna Fagosytoosi koska se vain saa sisäänsä vettä plus minuutin aineiden sijasta suuret hiukkaset, jotka ovat kiinteitä. 'Invagination' on termi, jota käytetään pinosytoosilla muodostaa rakkulan, joka on muodostettu solun sisällä. Tyypillinen liikenteen mekanismi, joka tapahtuu myös maksan soluissa, munuaissoluja, kapillaari-solut, ja nämä solut, jotka reunustavat epiteeli on myös pinosytoosiksi.Vuonna fagosytoosia, on mitä me kutsumme 'valejalka' tai jalat kaltaisia ​​rakenteita, jotka ulottuvat nielaisemaan kiinteitä hiukkasia otettava soluihin. Sen sijaan 'invagination' on prosessi, joka tapahtuu aikana pinosytoosiksi. Toinen ero on, että fagosytoosin on tarpeen kiinteät hiukkaset jaetaan paljon yksinkertaisempi aineiden avulla entsyymien solussa solujen imeytymistä tapahtuu. Kuitenkin pinosytoosilla ei ole muuntamista tarvita, koska se on jo nielty liuenneen aineen, joka on valmis solun imeytymistä.

YHTEENVETO:

1. fagosytoosi on solu syöminen taas pinosytoosilla on solu juominen.
2. fagosytoosi on suurempi rakkulat yli pinosytoosiksi.
3. fagosytoosi nielaisee paljon suurempia hiukkasia kuin pinosytoosiksi.
4. 'valejalka' tapahtuu fagosytoosin, kun 'invagination' tapahtuu pinosytoosiksi.