Ero Adrenaliini ja noradrenaliininAdrenaliini Vs noradrenaliinin

Adrenaliini ja noradrenaliini ovat hyvin samankaltaisia ​​aineita. Molemmat liittyvät läheisesti toisiinsa hormoneja tai välittäjäaineiden, jotka ovat lähes identtiset kemiallisesti ja rakenteellisesti. Maallikon 'termein, adrenaliini on muuten kutsutaan adrenaliini taas noradrenaliinin on puhekielessä kutsutaan noradrenaliinia. Silti kaksi on joitakin selviä toiminnallisia eroja.

Kuten mainittiin, sekä adrenaliini ja norepinehprine ovat melko samanlaisia, koska ne ovat saman ryhmän välittäjäaineiden kutsutaan kuten katekoliamiinien. Että 's, miksi ne on luokiteltu sympatomimeetit. Tämä tarkoittaa, että ne matkivat sympaattinen hermosto. Tämän seurauksena ne laukaisevat sydämen sykkeen nousu, lisätä halkaisija keuhkoputken kulkureitin antaa enemmän ilmaa läpi ja samaan aikaan, vähentää eniten mahalaukun ja urogenitaalinen toimintoja kerran aktivoitu.

Siellä 'sa hienoinen ero, miten kaksi hormonit vaikuttavat elimistössä aikana' taistele tai pakene '-vastaus. Aikana tällaisen tapahtuman, lisää adrenaliinin pumpataan elimistöön ja vain noin 20% noradrenaliinin vapautuu. Suurin rooli pelaaja, adrenaliini palvelee rajoittaa tinier verisuonet sijaitsevat munuaisten tai maksan. noradrenaliinin tekee muuten dilating lähes kaikki kehon 's verisuoni verkon siten, että saavutetaan luustolihaksiin enemmän verta vaikeina aikoina ja happikato solutasolla.

Mitä pyschoactivity, norepinefriinin käytetään tekemään psykoaktiivisia lääkkeitä, joita käytetään ohjaamaan masennukseen. Se voidaan myös yhdistää muiden kemikaalien, kuten serotoniinin tehdä siitä tehokkaan mielialantasaaja. Adrenaliini, kuin huume, on enemmän tai vähemmän käytetty hätätilanteessa toipumis- lääkitys, joka palvelee lisätä yksi 'elintoimintoja varsinkin silloin, kun ne ovat hyvin alas kuin silloin, kun verenpaine ja sydämen syke laskee äkillisesti nollaan. Huomioi, noradrenaliinin voi myös käytetään tässä samalla tavalla.

Historiallisesti kliiniset tiedot kertoisi, että adrenaliini on aikaisempi hormoni on löydetty kuin noradrenaliinin. Se oli noin 1900, kun Farbwerke Hoechst onnistui eristämään mainitun aineen onnistuneesti. Noradrenaliinin odotti useiden vuosikymmenien ajan olisi voitu havaita.1. aikana 'lennon tai taistella' vastaus, enemmän adrenaliini vapautuu verenkiertoon verrattuna noradrenaliinin.

2. Adrenaliini aiheuttaa joitakin verisuonten kuristaa (kaventaa) ja noradrenaliinin aiheuttaa yleensä laajentuma useimpien verisuonten kerran julkaistiin.

3. Adrenaliini löydettiin paljon aikaisemmin kuin noradrenaliinin.