Ero Aphasia ja DysartriaAfasia vs Dysartria

Välitämme myös ajatuksiaan puheen ja kielen käyttö. Aloitamme oppiminen kielen ja puheen kuin pikkulapsille ja parantaa kykyä kommunikoida tehokkaasti kuin me ikääntyessään.

Joskus nämä kyvyt ovat heikentynyt vammoja aivoihin. Kielemme ja puheen taitoja yhtäkkiä kadota tapaturmaisiksi tai sairauksia, jotka ovat vaurioituneet osat meidän säätelevissä aivojen näitä toimintoja. Yleisimmät tyypit kielen ja puheen häiriöt ovat afasia ja dysartria.

Afasia

Afasia on kieli häiriö ominaista vaikeus tuottaa tai ymmärtää kirjoitetun tai puhutun kielen. Se on hankittu poikkeavuus ymmärtämisessä, ajattelun ja sana havainto.

Vaikka se tarkoittaa yhteensä kielen vajaatoiminta, sitä käytetään yleisesti sekä täydellinen tai osittainen kielen vajaatoiminta. Joissakin tapauksissa henkilö voi puhua, mutta ei kirjoita tai hän voi kirjoittaa, mutta ei voi puhua. Hän saattaa pystyä laulamaan, mutta ei voi puhua, riippuen siitä, missä määrin vahinkoa hänen aivot.

Arvioimalla, missä määrin henkilön 's afasia riippuu paljolti hänen ikä, koko ja sijainti vaurion ja tyypin afasian että hänellä on, joita on kahta yleistä: Wernicke' s afasia ja Broca 's afasia.

Alueella meidän aivoissa, joka mahdollistaa ymmärrys puhutun ja kirjoitetun kielen kutsutaan Wernicke 's alue. Se on osa, joka mahdollistaa henkilön tulkita kielen ja vahingoittaa tätä osaa aiheuttaa henkilö tulee tietämätön oman puheen ja puheen toisten. Niinpä hän puhuu pitkään merkityksetön puhe.

Kytketty Wernicke 's alue on Broca' s alue, joka vastaanottaa impulssin entisen ja muuntaa sen moottori komentoja. Jos vaurioitunut, henkilö voi silti ajatella ja voi puhua kattavasti mutta suurella vaivalla.Henkilö afasia voi näyttää joitakin tai kaikkia näistä oireista:

o Kyvyttömyys lukea.
o Kyvyttömyys kirjoittaa.
o Vaikeus nimeäminen ihmisiä ja esineitä.
o Limited puhe, korvaamalla kirjaimia tai sanoja ja epätäydellisiä lauseita.
o Kyvyttömyys toistamaan lauseita tai jatkuva toistaminen lauseita.
o Kyvyttömyys ymmärtää kieltä.

dysartria

Dysartria on puhehäiriö ominaista ongelmia kaikissa tason puhetta. Se vaikuttaa kielen, huulten, kitalaen, äänihuulten, kurkunpään ja hengitys. Se on vahingoittumisen aiheuttamaa hermoston sairaudet kuten Parkinsonin 's, Huntington' s ja amyotrofinen lateraaliskleroosi tai aivohalvauksia ja traumaattinen aivovamma.

Vauriot tapahtuu keskeisiä aivojen alueilla ja voi johtaa heikentynyt lihasten mukana suunnittelussa ja säätö- moottorin toiminnan että valvonta kykymme puhua johdonmukaisesti.

Dysartriaa voidaan hoitaa käyttämällä erilaisia ​​tekniikoita korjaamiseksi ja vahvistamiseksi nivellyslaitteeseen lihaksia. Puheterapia ja puheen laitteissa kuten tekstipohjaisia ​​puhelimet ja puhesynteesin ohjelmisto mahdollistaa henkilöiden dysartriana kommunikoida.

Yhteenveto

1. Afasia on kielen häiriö, kun dysartria on puheen häiriöt.