Ero Alzheimerin 'tauti ja Parkinsonin' tautiAlzheimerin 'tauti vs Parkinsonin' tauti

Alzheimerin 'tauti ja Parkinsonin' tauti ovat rappeuttavien aivosairauksien. Ne kuitenkin eroavat niiden oireita, biologiset ja fysikaaliset ilmenemismuodot (patofysiologiaan), syitä ja hoito.

Alzheimerin 'tauti on dementian muoto, että' s suoremmin liittyvät henkilön 'iän. Ensisijainen patofysiologiassa Alzheimerin' tauti toteaa hermosolu heikkeneminen, mikä on osoitettu kuin lisääntynyttä yhdenmukaisuutta ja progressiivinen menetys kyky suorittaa normaaleja päivittäisiä askareita.

Biokemiallisesta näkökulmasta, Alzheimerin 'tauti on puute aiheuttaa asetyylikoliinin, joka on välittäjäaine sekä ääreishermoston (PNS) ja keskushermostossa (CNS). Anatomisesti, osat aivoissa, kuten ohimolohkon, päälakilohko, ja frontaaliaivokuoressa vaikuttaa.

On vähän tunnettu hoito Alzheimerin 'tautiin, vaikka tutkimukset osoittavat, että asetyylikoliiniesteraasin estäjät voivat hidastaa sairauden etenemistä kerran positiivinen diagnoosi on vahvistettu. Tutkimukset ehkäisyyn viittaavat siihen, että tekemällä yksinkertaisia ​​henkinen harjoitukset kuten lukeminen ja pitämällä säännöllisesti henkisesti stimuloivaa aktiivisuutta vähentää mahdollisuutta hankkia tauti.Parkinsonin 'tauti on rappeuttava aivosairaus, jonka uskotaan johtuvan pitkän väheneminen dopamiinin, jonka puuttuminen estää normaalin hermo impulsseja aivoissa. Ajan ekstrapyramidaalisia liikkeitä, kuten vapinaa, kyvyttömyys niellä, stuttered puhe , heikentynyt tai tahattomat kehon liikkeet, ja akinesia '' lihasjäykkyys vaikuttavat lihakset kasvoihin osoitetaan. Loppuvuodesta taudin, mielenterveyden heikkeneminen tapahtuu.

Parkinsonin 'tauti voidaan jäljittää sukupuolen ja genetiikan, sillä useimmat ihmiset kärsivät ovat miehiä, joilla on suvussa tauti. On myös todettu, että Parkinsonin' tauti voi johtua peräkkäisen tärähdykset, kuten tapauksessa entinen raskaansarjan mestari, Mohammed Ali.

Hoito Parkinsonin 'tauti liittyy dopamiinin esiasteet ja agonistit lisätä läsnäoloa dopamiinin.

Yhteenveto:

Parkinson 's ja Alzheimerin' s sairaudet ovat rappeuttavien aivosairauksien.

Parkinsonin 'tauti on uskotaan johtuvan lasku dopamiinin aivoissa, kun taas Alzheimerin' s tautiin liittyy puute asetyylikoliinin.

Alzheimerin 'tautia on hoidettu asetyylikoliinisteraasiestäjät ja voidaan ehkäistä harjoittamalla henkisesti stimuloivaa toimintaa ja Parkinsonin' tauti on käynnissä dopamiinin esiaste ja agonistin hoitoja. Ehkäisy Parkinsonin 'tauti voi sisältää välttämään lukuisia tärähdykset.