Ero mRNA ja TRNAMRNA vs TRNA

On ollut paljon puhetta siitä, geenitutkimuksen ja kuinka tärkeää on tietää geneettistä informaatiota. Meidän geenit ovat pohjimmiltaan niitä, jotka kantamaan oman identiteetin ja sisältää ohjeet työn jokaisen solun kehomme. Lisäksi geneettinen informaatio tallennetaan tumaan meidän solujen sisältää ominaisuuksia, jotka periytynyt meidän biologisten vanhempien ja myös erityispiirteitä, jotka tekevät meistä, keitä me olemme.

Näin ollen on tärkeää, että tiedämme, miten geneettinen informaatio kuljetetaan tai käsitellään sisällä meidän solut. Ottaa tietoa näistä asioista voisi auttaa meitä entistä tietoisempia siitä, mitä tapahtuu kehomme mikroskooppisen tai jopa geneettinen tasoja.

Ensinnäkin meidän pitäisi tietää joitakin termejä aiheeseen. Ensimmäinen vaihtoehto olisi DNA, tai deoksiribonukleiinihappo. Uskon, että useimmat meistä tietävät jo mitä DNA on. Meidän DNA sisältää meidän perinnöllinen tai geneettinen ohjeita solujemme toimisi normaalisti replikaatioon ja kasvuun. Lisäksi meidän DNA on mukana kokonaisvaltaisessa identiteetin ihmisenä. Tämä on samanlainen muoto RNA (ribonukleiinihappo).

RNA on ryhmä molekyylejä, jotka muodostavat yhdessä eri tarkoituksiin mukana kuljettaa, liikkuvat, ja tallennetaan geneettistä informaatiota. Mikä tekee RNA selvä on, että se on määritellyt tehtävät ulkopuolella DNA. Tämä tarkoittaa, että RNA on biologisesti ohjelmoitu ominaisuuksia ei löydy DNA. Lisäksi RNA voidaan jakaa eri tyyppeihin riippuen päätehtävää. Näistä tyypit, kaksi suurta niistä ovat mRNA ja tRNA, joilla on oma eroja.

Ensinnäkin, on mRNA. Se on pohjimmiltaan lähetti-RNA. Perustuu itse sana, mRNA liikkuu tärkeää tietoa geneettisiä koodeja tai 'piirustuksia' DNA kohteeseensa vastaanottajalle, tässä tapauksessa ribosomin, joka toimii proteiinien tuotannossa. MRNA koostuu pitkä nukleotidin (tärkeiden molekyylien) ketjuja, jotka muodostavat jäsennelty side. Ja lopuksi, se näyttää pitkä ja kierre ketju.

Toisaalta, tRNA on eri työtä. Nimi tulee siirtäjä-RNA. TRNA on pienempi määrä nukleotideja kuin mRNA, ja tehtävänä on kuljettaa aminohappojen kasvava proteiini ketju. Pohjimmiltaan, tRNA on jo läsnä ribosomin ja pitää vapaat aminohapot yhdeksi kasvaa rakenteeseen. Se on yleensä apila muotoinen.Voit lukea lisätietoja koska tämän artikkelin pohjimmiltaan on perustiedot vain.

Yhteenveto:

1. RNA tai ribonukleiinihappo, on ryhmä molekyylejä, jotka tehtävänä kuljettaa, siirtää tai tallentaa geneettinen informaatio sisällä meidän solut.

2. Lähetti-RNA (mRNA) toimii kantajana geneettistä tietoa DNA: sta kohdistaa vastaanottajille, kuten ribosomien proteiinisynteesin ja tuotannon.