Ero Yksisoluiset ja MonisoluistaYksisoluisia vs. Monisoluista

On hämmästyttävää huomata, että jotkut elementary luokkalaiset ovat jo perehtynyt erilaisia ​​olentoja, tai soluja, läsnä maailmassa. Paljon hämmästykseksemme havaittiin, että monet ikääntyneet, jopa tällä kertaa, Don 'tiedä mitä yksisoluinen ja monisoluisista organismeista ovat. Ehkä he tarvitsee vain mennä takaisin alakoulussa!

Joka tapauksessa, yksisoluisia organismeja, kuten niiden nimi, koostuvat vain yhden solun. Johtuen tästä ominaisuudesta, ne ovat myös yleensä pienempiä, ja ne ovat yksinkertaisempia organismeja.

Yleensä yksisoluisia organismeja kuuluvat sateenvarjon prokaryooteissa tai prokaryoottinen yhteisöjä. Niitä kutsutaan kuten prokaryootit, koska ne eivät ole niin erikoistuneita, toisin kuin monimutkaisempi eukaryooteissa. Yksisoluisia organismeja ja prokaryootit eivät ole rakennetta kutsutaan solutumien. Lisäksi heidän kehonsa hyvin rajallinen, koska he eivät voi käsitellä tiettyjä pinta-alan ja tilavuuden suhde kysymyksiä. Tuloksena tästä on, että yksisoluisia organismeja ovat enimmäkseen mikroskooppisen luonteeltaan. Ne ovat niin minuutti, että ne eivät näy paljaalla silmällä.

Paitsi mistä, joilla ei ole solun tumassa, prokaryootit ovat ne, jotka don 't ovat sisäelimen elimiä, katettu orgaanisia kerrosta, joita kutsutaan kuin kalvoja. Ne ovat myös niitä, jotka usein asuvat elinympäristöjä, jotka ovat liian vaarallisia ylläpitää elämää, kuten hyvin hapan ympäristöissä, ja säteily-täytetyt alueet. Esimerkkejä yksisoluisia organismeja ovat bakteerit ja Archea.

Toisaalta, monisoluisista organismeista ovat ne, jotka talon moninkertaisesti, tai useita, solutyyppejä. Nämä organismit ovat yleensä kooltaan suurempia, on erikoistoimintoja, ja luokitellaan kuin eukaryoottien. Nämä organismit ovat kutsutaan kuin eukaryooteissa, koska ne ovat solutumien ja ovat niiden DNA: t sijoittaa eri tavalla muusta solusta. Näistä seikoista johtuen, he voivat itse kasvaa suurempia kokoja; ne voi suorittaa monimutkaisempia toimintoja tai tehtäviä ja niiden solut pysyvästi toimimaan harmonisesti toisiinsa.Vaikka nämä organismit voivat kasvaa eksponentiaalisesti hämmästyttävä koot, jotkut niistä ovat myös luokiteltu mikroskooppinen (Myxozoa). Yleensä yhteinen esimerkkejä monisoluisten organismien ovat seuraavat: Eläimet, kasvit, sienet, ihmisen olentoja, ja kuten mainittu, erikoistuneissa loistauti eläimen kutsutaan Myxozoa.

1. Yksisoluiset organismit on yhden solun, kun taas monisoluisista organismeista koostuvat monia erilaisia ​​soluja.

2. Yksisoluiset organismit ovat enimmäkseen prokaryootit, kun monisoluisten organismien luokitellaan yleensä eukaryooteissa.