Ero Syljen ja Haiman amylaasiSyljen vs Haiman amylaasi

Kehomme toimii ihana ja tiet. Me voinut 'edes käsitä aste ja kyky että laitos on hallussaan pitämään meidät liikkuvat ja toimivat hyvin, samoin kuin, ylläpitää terveyttä ja hyvinvointia. Useimmat prosessit kehossamme luottaa biologisten aineiden pikakäynnistys ne toimi normaalisti ja asianmukaisesti. Silti muut, jotka ovat elintärkeitä terveydelle, kuten ruoansulatukseen, avustavat läsnäoloa biologisia aineita. Ilman niitä, useimmat ravintoaineita, jotka otamme wouldn 't jaetaan Yksinkertaisimmillaan käytettävä up kehossamme. Mitä Viittaan tässä on tietenkin meidän entsyymejä.

Entsyymit ovat erikoistuneita proteiineja, jotka katalysoivat kemiallisia reaktioita. Älä ota huomioon, että entsyymit eivät ole vain löytyy sisältä kehomme, mutta voidaan ottaa muita eläviä olentoja, kuten kasvit, samoin. Niin, että minä rajoittaa tätä keskustelua entsyymit kehitetään sisällä oman elin. Selventämään tätä, entsyymit auttavat nostamaan jossa kemikaaleja muunnetaan muita sopivia kehon. Lähes kaikki biologiset prosessit sisällä meidän solut tarvitsevat entsyymejä, jotta se toimisi. Tämä johtuu siitä, jokainen entsyymi on erilainen funktio, merkitys, on olemassa erityisiä entsyymejä ainoastaan ​​yhteen tarkoitukseen tai tehtävään.

Silti on myös entsyymejä, jotka toimivat aineet, jotka tulevat meidän elin kuin ruokaa hiukkasia. Nämä entsyymit suunnattu eri elintarvikkeiden ryhmiin. On entsyymejä, jotka työskentelevät hiilihydraattiosan, jotkut työtä proteiineihin, kun on vielä muita, jotka auttavat käyttää jopa rasvaa hiukkasia. Aion keskittyä enemmän amylaasi, joka on erikoistunut hiilihydraatteja, ja sen kaksi yleisesti tunnettua tyyppiä, syljen ja haiman amylaasi.

Syljen amylaasi on entsyymi, joka vaikuttaa raaka muodossa hiilihydraatteja, tärkkelystä. Tämä entsyymi on tuotettu sylkirauhaset. Syljen amylaasi saa sekoittaa muiden komponenttien syljen kun ruokaa pureskellaan suussa. Osittainen ruoansulatus hiilihydraatteja on jo käynnissä suussa jopa ennen ruoan menee vatsaan ja ohutsuoleen.

Toisaalta, haiman amylaasit ovat entsyymejä, tuotetaan haimassa. Haima on tärkein ruoansulatuselimiin Voimakkaita entsyymejä, jotka auttavat liukenevat hiilihydraattien mahassa ja ohutsuolen. Haiman amylaasit toimimaan monimutkaisia ​​hiilihydraatteja, jotka kestää kauemmin liueta.Tämä on tärkein ero näiden kahden amylaasit. Voit lukea tarkemmin, koska vain perustiedot tässä annetaan.

Yhteenveto:

1. Entsyymit katalysoivat tai auttaa lisäämään reaktio hinnat kemiallisia aineita. Ne ovat siten tärkeitä useimmissa solussa funct elävien olentojen.

2. Syljen amylaasia tuotetaan sylkirauhaset ja ruoansulatus yksinkertaisia ​​hiilihydraatteja alkaa suussa.