Ero RNA ja mRNARNA vs mRNA

Moderni tiede sanoo, että on pieniä rakenneosia, jotka muodostavat suunnitelma on ihmisen 'perimässä. Näitä mikro-komponentteja ohjaus ja päättää rakenne, toiminta ja prosessit jokaisessa elävässä solussa. Sen evoluution aikana elämän miljoonia vuosia sitten , läsnäoloa minuutin elementtejä voi jäljittää meitä, jos se kaikki alkoi ja miten elämä alkoi muuttaa. Minute koska ne voivat olla näitä perus on omat monimutkaisuutta. Ottaen huomioon kaksi niistä, ne ovat ns RNA ja mRNA: ta.

RNA tai ribonukleiinihappo, on tärkein ja välttämätön makromolekyyli (syrjään DNA ja proteiinit) kaikenlaisten nykyisiä elämän maanpinnan. RNA on myös vastuussa toimii välittäjänä joidenkin biologisten prosessien solujen, kuten ohjaamalla geneettisen ulkonäkö, ja kommunikoi solun 's signaaleja vastausta. Toisaalta, lähetti-RNA (mRNA) on tyyppiä tai hiukkasen RNA tunnetaan myös 'ääriviivat' tehdä proteiinia. Lähetti-RNA on lähinnä maksu proteiinisynteesiä solun, joka on valmistettu ribosomin. proteiinisynteesiä on yksi vastuussa energian tuottamiseen tarvitaan ihmisen kehon sekä elintärkeitä funktiona hengittää, joten hyvin olennainen yksikkö hengissä.

RNA on kolme alatyyppiä: mRNA, tRNA ja rRNA. mRNA, joka tunnetaan myös lähetti-RNA, on avain toimituksen tietojen rakenne- geeni 's DNA ribosomin missä proteiinisynteesiä tapahtuu. tRNA, tai siirtää RNA, tuo aminohapot ribosomin' s mRNA jossa proteiini on kootaan. Lopuksi, rRNA tai ribosomi-RNA, on tärkein rakenteellinen elementti ribosomin jossa synteesissä proteiini esiintyy. Kuten mRNA: n tapauksessa, se luokitellaan kahteen ryhmään: monokistronisia mRNA ja polycistonic mRNA. Monokistronisia mRNA alkaen etuliite mono-, mikä tarkoittaa yhden, vain yksi proteiini voidaan kääntää geneettinen sisältämiin tietoihin. Se on yleinen asia eukaryoottisen mRNA: iden. Päinvastoin, polykistronisen mRNA: n, mistä etuliite poly-, eli useita, monia proteiineja voidaan kääntää geneettisen informaation sisältyviä useita geenejä. Nämä proteiinit on ryhmitelty kutsutaan operonin.

Rakenteeltaan, RNA, kuten DNA, koostuu laaja ketju elementtejä myös kutsutaan kuten nukleotidin. Nukleotidi on kolme monimutkainen ryhmään, nimittäin: nukleotidiemäkseen tai typpipitoisen emäksen, fosfaattiryhmän ja riboosi sokeri. Geneettinen tietokanta perustuu yksinomaan järjestely nukleotidien. RNA on komponentti riboosi sokeria ympäröi 1`-5` numeroitu hiiltä. On 1` hiili, joka on kanta on kytketty, nimittäin: urasiili (U), sytosiini (C), adeniini (A) tai guaniinin (G). 3` hiili yhden riboosin on fosfaattiryhmä kiinnittyneenä sitä, kun 5` hiili on kiinnittynyt seuraavaan. Jolloin, mRNA on vain kopio DNA-templaatista. MRNA tyypillisesti sisältää guaniinin korkki tai 5` korkki, poly-adeniini hännän, koodaavan alueen ja saumattu intronin ja eksonin. Sen etuosa mRNA säikeen, jotkut guaniininukleotidit ovat kytketty tehdä ribosomin liimaus vahvempi. Sen takapäässä mRNA säikeen, jotkut adeniininukleotidien ovat kytketty välttää vahinkoja RNaaseista (RNA jakautuminen entsyymien). Koodaavat alueet sisältävät kodonit, proteiineja löytyy ribosomin, joka on käännetty ja dekoodataan. Se alkaa aloituskodonin ja päättyy päähän kodonin. Saumauksen aikana, intronien eliminoidaan, koska ne ovat segmenttejä, joilla ei ole kykyä koodaamaan proteiiniin, kun eksonit ovat liittyneet yhteen, koska ne koodata proteiinia.YHTEENVETO:

1. RNA on vastuussa toimii välittäjänä joidenkin biologisten prosessien solujen kuten ohjaamalla geneettinen ulkonäkö ja kommunikoi solun 's signaaleja vastausta. Toisaalta, lähetti-RNA (mRNA) on eräänlainen tai hiukkanen RNA tunnetaan myös 'ääriviivat' tehdä proteiinia. Lähetti-RNA on lähinnä maksu proteiinisynteesiä solun, joka on valmistettu ribosomin.

2. pohjalta luokitusten RNA on kolme alatyyppiä: mRNA, tRNA ja rRNA kun mRNA on luokiteltu kahdenlaisia: Tällä monokistronisia mRNA ja Polykistroninen mRNA.