Ero napanuoran ja istukanNapanuoran vs Istukka

Naisilla synnytyksen on ihanin asia, joka voisi tapahtua elämässään. Mukaan tilastotutkimuksiin, on tarkalleen 255 vauvoja syntyy joka minuutti. On todella ihme, miten elämä voi kehittyä yhdistäminen kahden ihmisen kehon soluihin. Aikana, jolloin vauva on sisällä hänen / hänen äitinsä 'kohdusta, voidaan luultavasti esittää kysymys:' Miten vauvan hengissä siellä? '

On itse asiassa kaksi asiaa, jotka ovat yksin vastuussa säilymisen pikkulapsen sisällä äiti 'kohdusta, ja että on Istukka ja napanuora.

Istukka on elin (noin kokoa normaalin nyrkki), joka yhdistää orastava sikiön kohdun seinämään helpottaa käyttöönottoa ravinteita, kaasujen vaihtoa ja jätteistä, joiden avulla äidin 's verenkiertoa. Nisäkkäillä napanuora yhdistää sikiön istukan.

Istukka on huokoiseksi massaksi lihaa, joka imee happea ja ravinteita verenkiertoon äidin, jotka sitten siirretään vauvan kautta napanuoran. Napanuora, toisaalta, jota joskus kutsutaan 'syntymä johto', on joukko suonet jne, joka kuljettaa ne sikiölle.

Synnytyksen aikana, istukan vapautuu kohtuun koska kemiallisia muutoksia, jotka tapahtuvat aikana toimitus, ja poistetaan äiti vetämällä napanuoran. Voidaan sanoa, että se on kun vauva 's ruoka tulee. Toisaalta, kun vauva on syntynyt, napanuora on kiinnittynyt navasta, ja on leikattava ilmainen. Napanuora on putki liitetään sekä istukan ja vauvan 's napa.Navasta on edelleen oman napanuora, joka olisi katkaissut omalta istukasta pian sen jälkeen, kun oli syntynyt. Istukan ja johto myydään, ja kanto johto työntyy navan shrivels ja putoaa muutaman päivän kuluttua, jättää navasta muoto teillä on.

Elämä on todellakin hieno asia, ja jotka olisivat voineet kuvitella, että nämä kaksi asiaa, jotka ainoastaan ​​koostuvat pieniä soluja, voi tuoda ja tukea uuden elämän.

Yhteenveto:

1. Istukka on, jos ravinteet vauva sijaitsee, kun napanuora juuri toimii linkkinä vauvan ja istukan.