Ero Glykogeeni ja glucagonsGlykogeenin vs glucagons

Glykogeenit ja glucagons ovat tärkeitä kiertävä yhdisteitä kehossamme. Ilman näitä kahta ainetta, epätasapainoa varmasti tapahdu tekee kehon järjestelmän epätasapainon, joka voi aiheuttaa välittömän kuoleman.

Glykogeeni on eräänlaista hiilihydraatti, erityisesti muoto polysakkaridia, kun glukagoni on hormoni. Se on eräänlaista peptidin perheen sekretii-, toinen hormoni.

Mitkä ovat rooleja näiden kahden aineita elimistössä? No, glykogeenin on eräänlaista tallennustilaa glukoosin ihmisillä ja eläimillä. Glukagoni, toisaalta, vaikuttaa kehon lisäämällä veren sokerin konsentraation tai glukoosi elin, joka on päinvastainen vaikutus insuliinia imeytyy verenkiertoon diabeetikoilla. Glykogeenin esiintyy lähinnä maksassa ja voi löytyä myös munuaisissa ja lihaksia, mutta pienempiä määriä. Glukagoni, toisaalta, tuotetaan haimassa.

Glykogeeni on lähinnä toissijainen energialähde kehossa lisäksi, että säilytyslokero. Kun syömme, ruoka, jota syömme jakautuu ja syntetisoitiin kuten glukagonin. Lyhyesti, glukoosi (ruoka) jakautuu glykogeenin varastointia. Glykogeenin tallennetaan sitten maksassa. Kun kehomme tarvitsee poltetaan energian, glykogeenin jaotellaan glukoosia käyttää eräänlaisena energiaa.

Glukagoni, toisaalta, toimii, kun veren glukoosipitoisuus laskee, joka voi johtua hypoglykemia tai nälkä. Glukagoni stimuloi maksan. Maksan sitten muuntaa glykogeenin glukoosia. Kun tämä tapahtuu, glukoosi vapautuu verenkiertoon maksan mikä lisää verenkierrossa sokerin kehossa. Toisaalta, kun olemme täynnä, insuliini tapahtuu alentaa kiertävän veren sokeria. Glukoosi elintarvike- muunnetaan ja tallennetaan väliaikaisesti glykogeenina maksassa.Glykogeenin ja glukagonin ovat tärkeitä käsitteitä hormonaaliset ja aineenvaihdunta keskuudessa lääketieteen ja luonnontieteiden opiskelijoille. Tämä on ymmärrettävä hyvin, jotta helpotetaan merkittävien toimien heti toimintahäiriön hormonitoimintaa ja aineenvaihduntaa.

Yhteenveto:

1. Glykogeeni on eräänlaista sokeria, kun glukagonin on hormoni.

2. Glykogeeni tallennetaan ja maksassa, kun glukagonin tuotetaan haimassa.