Ero sytoplasma ja protoplasmaSana alkulima on johdettu kreikan sanasta 'protos', joka tarkoittaa ensimmäinen ja 'plasma', joka tarkoittaa 'asioita muodostunut'. Alkulima pidetään fyysisen elämän perusta. Protoplasmaa Solun koostuu tuma, solukalvon ja solulimassa. Näin ollen, sytoplasmaan on osa protoplasman solun. Sytoplasmassa ei poikkea protoplasma vaan osa sitä. Sytoplasmassa ja alkulima ovat solususpensioiden ja tarjoavat sivuston niin, että biologiset prosessit tapahtuvat. Protoplasmaa sitoo solukalvon tai solun kalvon puolelta taas sytoplasmaan on aine, joka on läsnä ympäröivä ydin solun sisällä.

Ainesosat

Solulima koostuu sytosoliin, soluelimiin ja sulkeumat taas protoplasmaa koostuu sytoplasman tumaan ja solukalvon. Sytosoliin sytoplasmassa koostuu vedestä, suolat ja orgaaniset molekyylit. Soluelimiin ovat pieniä elin kaltaisia ​​rakenteita läsnä solussa, jossa ennalta ja tiettyjä toimintoja. Sulkeumat ovat liukenemattomia hiukkasia on läsnä sytoplasmassa.

Alkulima pidetään elävä aine solun sisällä. Se on monimutkainen, läpikuultava aine, joka on osittain nesteen koostumuksen ja koostuu pääasiassa nukleiinihappojen, proteiinien, lipidien, hiilihydraattien ja epäorgaanisia suoloja.

Rakenteelliset eron

Suurin ero solulimaan ja protoplasma että sytoplasmassa ei ole ydin taas protoplasma on ydin ovat sen rakennetta. Solulimaan on organelle on protoplasmaa joka koostuu pääasiassa vettä ja muita aineita, kuten proteiineja, elintarvikevarantojen ja metabolisen jätteet.Protoplasmaa on viskoosi, viscid aine hyytelön muistuttava jossa monet biologiset ja kemialliset solujen prosessit tapahtuvat. Kun organismit, jotka ovat läsnä ytimen, protoplasmaa ympäröivä ydin kutsutaan kuin sytoplasmassa. Kaikki solun sisällön katsotaan sytoplasmassa prokaryooteissa (organismit puuttuu nucleus) taas eukaryootti organismien solujen sisältö läsnä tumassa erottuvat sytoplasmassa selvä tumakalvoa. Sisältö läsnä tumassa ovat kutsutaan nucleoplasm.

Kemialliset ominaisuudet

Epäorgaaniset aineelle alkulima ovat vesi aikuinen, mineraalisuoloja ja kaasuja.

Functional eroja

Organellit läsnä solulimassa ovat Golgin elin, mitokondriot, endoplasmakalvostossa ja ribosomien. Nämä soluelimiin on hyvin tarkat ja eri toimintoja. Mitokondrioita on tehtävä soluhengityksessä taas ribosomeja toimivat sivustot proteiinisynteesiä. Muita tärkeitä tehtäviä esiintyvät sytoplasmassa ovat Glykolyysivaiheen ja prosesseja solunjakautumisen. Alkulima pidetään myös elävän osan solua kaikki tärkeät prosessit tarvitaan elävän solun tapahtuvat protoplasmaa. Alkulima sanotaan myös antaa muodon organismi, koska se on läpikuultava, viscid ja vetistä ainetta. Elävä alkulima reagoi ärsykkeisiin ja myös pääsee eroon excretory tuotteita.

Yhteenveto

Ero protoplasma ja sytoplasmassa on hyvin vähäinen. Alkulima sisältö on solun, mukaan lukien solukalvon, sytoplasmaan ja solun tumassa taas sytoplasmaan on hyytelö kaltainen aine, joka ympäröi ytimen solukalvon sisällä. Solulima sisältää soluorganellien kuten mitokondrioiden, ribosomit jne prokaryooteissa, joissa ei ole hyvin määritelty tuma, solulima toimii myös nucleoplasm ja sisältää chromatin.