Ero Zygote ja SikiöTsygootti vs Fetus

Termit 'tsygootti' ja 'sikiö' käytetään kuvaamaan ja etiketti kehitysvaiheet organismin. Nämä kaksi tarrat käytetään usein nisäkkäillä, joihin sisältyy ihminen.
Molemmat kehitysvaiheet viittaavat organismi, kun se on sisällä kohtu ja ennen varsinaista toimitusta tai syntymän.

'Zygote' on termi, jota käytetään varhaisimmista ja kehityksen ensivaiheessa seuraavat lannoitus. Lannoitus on prosessi, jossa sperma solun mies avustaja ja munasolun nainen tekijä on yhtenäinen ja yhdistetään yhdeksi soluun. Liitto Sekä munasolusta ja siittiösolujen (tieteellisesti tunnettu sukusolut) antaa tsygootti 26 kromosomeja, joissa kukin sarja tulevat molemmat vanhemmat. Tässä vaiheessa organismi on jo DNA: n tai geneettisen suunnitelman.

Tsygootti yleensä kestää viikon ja sitten kehittyy blastokystin ja muut kehitysvaiheita. Muutaman päivän kuluttua suunnittelun, tsygootti kiinnittyy äiti 'kohdusta, kun se kasvaa ja kehittyy.

Kokonsa, tsygootti on vain yhden solun ja voidaan tarkastella vain mikroskoopin avulla. Tsygootti doesnt 't kasvattaa sen kokoa ja määrää, kun se läpikäy jako. Se vain muuttuu, kun tsygootti muuttuu alkio, seuraava kehitysvaihe.

Tässä vaiheessa, organismi on alkuvaiheessa elämän, eikä ole näkyviä tai konkreettisia kehitys paitsi myöhemmin solun prosesseja, kuten jako ja kopio alkuperäisestä solu.

Toinen ilmiö, joka tapahtuu tämän vaiheen aikana on muodostumista kaksoset tai muita monikertoja. Koska tsygootti jakaa ja muodostaa pilkkominen, yksittäinen tsygootti voi olla mahdollisuus muuttua kaksoset tai useita lapsia.Toisaalta, sikiö on termi viimeinen kehitysvaihe organismin. Termi 'sikiö' liitetään organismia jälkeen tietyn ajan (joko kuukausia tai viikkoja) on kulunut. Sikiö vaihe tapahtuu sen jälkeen alkio vaiheessa, jossa organismi on lähes täysin muodostunut ja valmis lähtemään kohdussa.

Viimeisessä kehitysvaiheessa, sikiö 'elin muodostuminen ja kehitys ovat lähes täydellisiä. Elintärkeiden elinten ja luut ovat jo muodostunut, ja on olemassa suurempi mahdollisuus, että organismi selviää syntymästä. Hiusten kasvu näkyy pää ja silmäripset silmäluomet. sikiö nyt voi olla 'liikkeitä', kuten potkiminen tai taipumista sen sormia tai nielemisvaikeuksia silti sisällä kohtu.

Toinen piirre sikiö on, että se reagoi ympäristön ärsykkeisiin, kuten valoa ja ääntä.
Tsygootti ja sikiö ovat tärkeitä kehitysvaiheissa tahansa organismista.

Yhteenveto:

1. 'Zygote' ja 'sikiö' ovat kaksi etiketit vaihetta ja kehittämiseen organismin, erityisesti nisäkkäillä.
2. tsygootti alkaa hedelmöityksen jälkeen, joka on fuusio siittiösoluun isältä ja munasolun äidiltä. Tämä vaihe tapahtuu viikon tai vähemmän hedelmöityksen jälkeen. Toisaalta, sikiö alkaa seitsemännen tai kahdeksannen raskausviikon; sikiö tulee sen jälkeen alkion kehitysvaiheessa. Se on myös viimeinen vaihe ennen nuorten toimitetaan.
3. tsygootti vaiheessa organismi on edelleen pohjimmiltaan solu, joka käy läpi katkaisun ja divisioona muuttamatta sen kokoa ja äänenvoimakkuutta. Sen sijaan sikiövaiheessa on nuori, jolla on erityistä muotoa ja rungon.
4. Yksittäinen zygote, prosessissa pilkkominen, voivat muodostaa osaksi identtiset kaksoset tai kerrannaisina. Samaan aikaan sikiö vain käy läpi sisäisen kehityksen ja viimeistely sen viime hetkillä kasvua. Se ei voi kehittyä edelleen sekä määrältään.