Ero Pölytys ja hedelmöityksenPölytys vs. Hedelmöitystestit

Sekä pölytys ja lannoitus ovat tärkeitä kasvien lisääntymiseen. Vaikka tämä aihe voisi olla, että kolmas luokkalaiset, on tärkeää tietää, että jos ilman, puuttuminen tai väheneminen pölytyksen ja hedelmöityksen, olisi mitä asiantuntijat kutsuvat 'taloudellinen katastrofi'. Ilman pölytys, kasvit koskaan tuota. Ilman kasvintuotanto, eläinten olisi mitään ruokkia eikä suojaa lähteä kotiin. Ilman kaikkia näitä, ihminen olisi vaikeuksia selviytyä ylös. Ihminen voisi kadota kokonaan.

Pölytys ja lannoitus ovat vain yksi elintärkeä avaimet, jotka pitävät elämää yhdessä. Sillä on tärkeä rooli asia, että ihminen kutsuu nimellä 'circle of life'. Jos pölytys ja hedelmöitys pysäytys tapahtuu, sitten tasapaino elämän tuhotaan.

Pölytyksen alkua, on prosessi siirtää pollens yhdestä kukka toiseen. Se on, kun agentti (pölyttäjien) leviää tai siirtää siitepölyt ja muita kukkia, jotta hedelmöitys alkaa. Tätä luonnollista prosessia tunnistettiin ensimmäistä kertaa 18-luvulla Christian Sprengel.

Pölytys on edellytys hedelmöittymisen. On varsin tärkeää alalla puutarha- ja peltoviljelyssä, koska hedelmiä ja kukkia voi koskaan toistaa ilman prosessin lannoitus ja lannoituksen voi esiintyä vain onnistuneen pölytyksen. Joten miten prosessi toimii?

Kaikki kukat ovat eri osissa. Kaikki sen osien elintärkeä tehtävä prosessin pölytyksen. Hede (peniksen kukka) tuottaa tahmea jauhe nimeltään siitepölyt. Naisten osa kukka, joka on emi, on ruumiinosa nimeltään leimautumista. Jotta siitepölyt voidaan pölytystä, se on siirrettävä kohti leimautuminen kukka. Jos siitepölyt siirretään leimautumista omasta, joka on nimeltään itsepölytyksen. Mutta jos siitepölyt siirrettiin yhdeltä kukka 's stamen kohti toista kasveja leimautumista, niin se on mitä asiantuntijat kutsuvat kuin risteytyspölytyksen. Toinen muoto pölytyksen kutsutaan Cleistogamy. Tämä tapahtuu, kun siitepölyt siirretään juuri ennen terälehdet kukista avataan. on myös itsestään pölytys mutta luonteeltaan erilaisia.

On olemassa kahdenlaisia ​​pölytystä, abioottisten pölytys, joka ei vaadi mitään pölyttäjiä tai aineita pölytys, koska se voi ylläpitää pölytyksestä itsestään; ja bioottinen pölytys, joka vaatii pölyttäjiä tai aineita pölytyksen. Abioottiset pölytys on pölytyksestä tuuli kun bioottinen pölytys on pölytys avulla muita olentoja. Vain 10% koko kasvipopulaatiosta ei vaadi agentteja pölytyksen.Lannoitus, toisaalta, tapahtuu vasta onnistuneen prosessin pölytyksen. Se on fuusio naisten sukusolujen ja miehen sukusoluja kasvien tuottamiseksi maatalous- ja puutarha-alan tuotteita. Joten miten prosessi toimii?

Kun siitepölyt ovat menestyksekkäästi pölyttävät että leimautuminen kukka, se alkaa itää. Itävyys tapahtuu antaa pois tai luoda putkirakenteilla tai mitä asiantuntijat kutsuvat kuin siiteputki. Kukin näistä siiteputki yrittää päästä naisen munasarjojen mutta vain yksi onnistuu. Sen jälkeen siiteputki tekee sen tavalla sisälle micropyle (pieni aukko pinnalla ovule). Kaksi sperma ytimet siirtyvät nyt alkio pussi kautta siiteputki. Sen jälkeen siiteputki nyt degeneroitunut, koska se on tehnyt tehtävänsä. Vain yksi sperma ytimet yhdistyvät munasolun tumaan ja luoda mitä asiantuntijat kutsuvat kuten tsygootti ydin. Tsygootti ydin muuttuu alkio, jossa tuotteiden (Maataloudessa tai puutarhanhoidossa) tulee voimaan.

YHTEENVETO:

Lannoitus ja pölytys ovat luonnollisia prosesseja.

Pölytys on edellytys hedelmöittymisen. Lannoituksen voi tapahtua ilman pölytystä ja pölytys on hyödytön, jos lannoitukseen ei tapahdu.