Ero miRNA ja siRNAMiRNA vs siRNA

Molekyylibiologia on osa biologian, joka käsittelee genetiikka ja biokemia. Se koskee myös ilmi, miten solun toimii ja miten eri molekyylit, erityisesti makromolekyylejä solun, vuorovaikutuksessa toistensa kanssa ja suorittavat kukin erityistä toimintoa varten kehon elävien organismien.

On olemassa kolme suurta makromolekyylit, jotka ovat tärkeitä kaikkien elävien organismien, nimittäin:

Deoksiribonukleiinihappo (DNA), joka sisältää geneettisiä ohjeita, joita käytetään kehittämiseen kaikkien elävien organismien. Sitä pidetään arkistoon geneettisen informaation.
Proteiineja, jotka ovat biokemiallisia yhdisteitä, jotka ovat suuria rakenteellisia osa solujen molekyylejä ja ovat tärkeitä aineenvaihduntaan.
Ribonukleiinihappo (RNA), joka on tärkeä tekijä rajoittava geeniekspression, liikkeelle biologisia reaktioita, ja hahmottamisessa ja lähettävän solun signaaleja. Se koostuu ketjun nukleotidien, joka mahdollistaa RNA-koodata geneettisen informaation kuten DNA: ta.On olemassa useita erilaisia ​​RNA: n eri toimintoja: n lähetti-RNA (mRNA), joka kuljettaa tietoa proteiinin tehtaiden solun, siirtää RNA: ta (tRNA), joka siirtää aminohappoa proteiinisynteesiä päällä, ribosomi-RNA: ta (rRNA), joka katalysoi ribosomeja, ja siirto lähetti-RNA (tmRNA) mitkä tunnisteet koodaamien proteiinien mRNA.
On myös RNA: ita, jotka ovat ilmaisia ​​mRNA: ta ja geeni 's downregulation (DN), joista kaksi on MicroRNA (miRNA) ja pieniä häiritseviä RNA (siRNA). MiRNA on luonnollinen molekyyli, joka on yksijuosteinen 22 nukleotidia ja se voi olla löydetty eukaryooteissa.
Se toimii RNA-interferenssi (RNAi), jossa sen efek- kompleksi yhdessä entsyymejä hajottamaan mRNA ja hiljaisuus geenin aktiivisuus, tukkia käännös sekä kasveissa ja eläimissä, ja nopeuttaa sen heikkenemistä.
siRNA, toisaalta, on joko luonnollinen tai synteettinen ja kaksijuosteinen molekyyli, joka on 22-23 nukleotidin, jotka toimivat myös läpi RNA-interferenssi (RNAi). Se valmistetaan jakautuminen RNA viruksen. Kun se on sisällytetty RNA aiheuttama hiljentäminen kompleksi (RISC), RNaasi aktivoituu ja aiheuttaa pilkkoutumisesta RNA, joka on välttämätön kehon 's suojaa virusinfektioita.
Kun taas miRNA on nimenomaan koodattu genomin ja sitoo epätäydellisesti useissa kohdissa, siRNA sitoutuu yhdellä päällä ja muodostaa täydellinen ottelu kohteeseensa. miRNA toiminnot geenisäätelyn kun siRNA toimintoja geenien.
Yhteenveto:

1. miRNA on mikro ribonukleiinihappo vaikka siRNA on pieni häiritsevä ribonukleiinihappo.
2. miRNA tärkeä rooli geenisäätelyn vaikka siRNA on tärkeitä tehtäviä geenien.
3. miRNA on yksijuosteinen ribonukleiinihappomolekyyli kun siRNA on kaksijuosteinen.
4. Sekä miRNA ja siRNA laki RNA-interferenssi (RNAi), mutta siRNA joka on kaksijuosteinen parhaiten hyödynnetään pilkkoutumisesta RNA kun yhdistetty RNA aiheuttama hiljentäminen kompleksi (RISC).
5. miRNA sitoutuu kohteeseensa epätäydellisesti useissa kohdissa samalla siRNA sitoutuu kohteeseensa täydellisesti yhdellä sivustolla.