Ero Sympaattinen ja ParasympaattinenSympaattinen vs Parasympaattinen

Sympaattisen ja parasympaattisen ovat molemmat komponentit autonomisen hermoston aivojen. Ne toimivat yhteistyössä toistensa kanssa ylläpitämään elimistön 's homeostaattisina tilassa. Ennen paljastamatta osaksi lukuisia eroja, vaikutuksia, ja vasteet parasympaattisen ja sympaattisen järjestelmiä, on välttämätöntä, että me olemme tietoisia alkuperä näiden kahden järjestelmän.

Hermostoon, tai aivot, erotellaan ääreishermoston, joka koostuu hermoja kuituja haarautuvat selkäytimessä ja aivoissa, ja keskushermostoon. Jälkimmäinen jako koostuu selkäytimen ja aivojen itse. Entinen jaetaan edelleen autonomisen ja somaattinen hermosto. Autonomisen hermoston on myös jaettu parasympaattisen ja sympaattisen hermoston. Alla olevat tiedot, jotka koskevat osat, erot, toimintoja ja rakenteita tunnistaa ominaisuudet parasympaattisen ja sympaattisen hermoston.

Sympaattinen hermosto on yksi komponenteista autonomisen hermoston. Hermot alkaen sympaattinen järjestelmä peräisin selkärangasta joka alkaa ensimmäisen osan rintakehän alueella selkärangan ja ulottuvat toisen tai kolmannen lannerangan alueella. Päätarkoituksena SNS, tai sympaattinen hermosto, on aktivoida vastaus laitoksen aikana stressaavissa tilanteissa. Lisäksi tämä järjestelmä aloittaa taistelua tai pakene mekanismi kehossa. Tämä järjestelmä voi myös toimittaa hermoja muihin kehon osiin kuten keuhkoihin, silmät, ruoansulatuskanavan, sydän, munuaiset, jne. Tämä järjestelmä aiheuttaa nousu sykkeen ja määrän eritteiden potilaan tuottaa. Se myös nostaa renniini eritteiden lähtöisin munuaisiin. Vapautuminen veren sokeria maksassa sekä stimuloida joka on talletettu verenkiertoon, jotta glukoosi pääsee kulutukseen.

Parasympaattisen hermoston on alaosastoa ääreishermoston. Tämä on osa, joka on vastuussa muun-ja sulavia vaiheessa potilaan 'kehon. Hermosyiden Tämän osa-alue on delegoitu sileän lihaksen, rauhas kudosten ja sydämen lihaksia. Tämä järjestelmä on vastuussa edistää syljeneritystä prosessi, kyyneleritys, ulostamista, ruoansulatus, ja virtsaaminen. Perimmäinen toiminnot PNS eivät sisällä nopean toiminnan kanssa ärsyke.

On olemassa erilaisia ​​parasympaattisen ja sympaattisen eroja olemassa. Nämä kaksi tunnistetaan toimia vastakkaisia ​​menetelmiä. PNS voi kuristaa oppilaat potilaan kun SNS dilates niitä. SNS estää eritystä sylki taas PNS stimuloi tätä prosessia. PNS vähentää syke ja hidastaa verenpaine. Päinvastoin, SNS lisää syke ja kärjistää verenpainetta. PNS voi myös kuristaa keuhkoputkien. Toisaalta, SNS dilates ne ja lisää niiden läpimitta. PNS voi stimuloida ruoansulatuskanavan toimintaa ja samalla SNS estää sen toimintaa. SNS mahdollistaa virtsaumpi taas PNS voi stimuloida virtsaamista. Peräsuoli on rento, kun potilas 's PNS aktivoituu. Käänteisesti, peräsuoli supistuu kun SNS stimuloituu. Nämä kaksi järjestelmää reagoimaan täydentävä tilanteisiin elämässämme. SNS stimuloidaan henkilö nopeuttamiseksi, ja PNS toiminnot on tarkoitus hidastaa potilaan 'kehon.

Yhteenveto:

1. PNS voi kuristaa oppilaat potilaan kun SNS dilates niitä.2. SNS estää eritystä sylki taas PNS stimuloi tätä prosessia.

3. PNS vähentää syke ja hidastaa verenpaine. Päinvastoin, SNS lisää syke ja kärjistää verenpainetta.

4. PNS voi myös kuristaa keuhkoputkien. Toisaalta, SNS dilates ne ja lisää niiden läpimitta.

5. PNS voi stimuloida ruoansulatuskanavan toimintaa ja samalla SNS estää sen toimintaa.

6. SNS mahdollistaa virtsaumpi taas PNS voi stimuloida virtsaamista.