Ero Meioosi 1 ja Meioosi 2 Meioosin 1 vs meioosin 2

Solunjakautumisen on elintärkeä prosessi lisääntymisessä. Ilman sitä emme ole olemassa vain siksi me kaikki tuli yhdestä ainoasta solusta. Solunjakautumisen alkaa mitoosia kuten edellä toisessa artikkelissa (ero Mitosis ja Meioosi 2).

Solunjakautumisen voidaan selvästi nähtävissä mikroskooppisen organismien kuten ameeba. Mikroskoopin avulla, solunjakautumisen voidaan nähdä selvästi. Kun on aika jäljitellä, solujen jakautuessa tasan. Yksinkertainen kasvien ja eläinten läpi tämän tyyppisessä prosessissa.

Monimutkaista organismit kuten ihmiset, mitoosia tapahtuu. Tässä prosessissa, geenit, jotka sisältävät tiedot sitten jaetaan ja jaetaan tasan uuden tytärsolujen. Se on mitoosin antaa sinulle lintu 's Eye View.

Vuonna Meioosin samanlainen prosessi tapahtuu myös, kun ihmiset tuottavat sukusoluja kuten siittiöiden ja munat. Kuitenkin tässä tapauksessa, kromosomit Don 't jäljitellä kunnes hedelmöitys tapahtuu.

Meioosin 1 ja meioosin 2 ovat kaksi erillistä substages ja meioosin. Meioosin 1 tapahtuu tuottamalla geneettisen rekombinaation tytärsolut kun meioosin 2 kunkin neljän tytärsolujen sisältävät puolet kromosomien vanhemman solun.

Meioosi 1 on viisi vaihetta lukien: prophase 1, metafaasissa 1, Anaphase 1, telophase 1 ja interphase. Vuonna Meioosin 2, se vaihtelee. Joissakin organismit, telophase 1, välifaasi, ja prophase 2 ei tapahdu. Kasveissa ja eläimissä, meioosi 2 sisältää neljä vaihetta solunjakautumisen.Meioosi on yleensä prosessi, jossa sukusoluja onko mies tai nainen muodostuvat. Se tuottaa solujen puoli määrä kromosomi jotta lisääntymisen yhteydessä tuotettu solut on normaali määrä kromosomeja. Eläinten ja kasvien solujen jakautuessa kanssa samassa prosessissa.

Yhteenveto:

1. Meioosi 1 on viisi vaihetta: prophase 1, metafaasissa 1, Anaphase 1, telophase 1 ja interphase taas meioosi 2 on vaihtelevaa riippuen organismi.

2. Meioosi 1 recombines geenien tytär solut tuottivat kun meioosi 2 kromosomit jaetaan näihin tytärsoluiksi.