Ero Cardio Lihakset ja luurankolihastenSydän Lihakset vs luustolihakset

Yksi samankaltaisuuden sydän ja luustolihaksiin, on se, että ne molemmat luokitellaan poikkijuovaisten lihasten. Kuitenkin niiden merkittävä ero on, että luurankolihasten ohjataan somaattinen hermosto, ja sydämen lihakset, luonteeltaan, tahattomasti hallinnassa. Sen lisäksi niiden yleistä eri paikkoihin kehossa, nämä kaksi lihakset myös monia eroja niiden solujen rakenteisiin.

Aloitamme niiden yleinen rakenne, ja sitten siirtyä niiden solukoostumuksesta. Kuten on mainittu, luurankolihasten on poikkijuovaisten lihassolujen, ja se on kiinnitetty luun. Tämä kiinnitys on mahdollista kollageenisäikeiden, kutsutaan jänteitä. On myös läsnä kehityksen myoblastien, ja nämä sulautuvat muodostaen tärkeän lihassyiden luuston lihaksen. Nämä lihassoluja sisältävät aktiini ja myosiinin.

Sydänlihakset löytyy sydämen sydänlihaksessa, ja ne voivat myös kutsutaan myosyytteja. Sydänlihaksen sisältää juovia (jotka ovat vaihtoehtoisesti paksuja ja ohuita segmentit), T-tubulukset ja intercalated levyjä. Lihaksia 'juovia koostuvat proteiinia, ja ohuempi kaistoja kutsutaan I bändejä, ja paksumpia kuin A-kaistoilla. T-tubulukset muodostavat kolmisoinnut, ja intercalated levyillä on funktio, joka yhdistää sydämen lihassolujen, että synctium.

Solu ominaisuudet sydämen ja luurankolihasten eroavat suuresti. Sydänlihaksen solu on lyhyt verrattuna luuston lihassolujen ja muoto sydämen lihassolujen voidaan kutsutaan 'semi-kara', kun taas muoto luurankolihasten solu on sylinterimäinen.Toinen ero lihassolujen, että on olemassa aukko risteyksen sydämen solut ja näiden solujen on itsenäinen supistuksia. Luuston lihas on yhteinen supistuminen kutsutaan synctium (eikä aukkoliitokset).

Määrä ja koostumus ytimien sisällä solut ovat myös hyvin erilaisia. Jos sydämen lihassolujen on vain yksi tai kaksi ydintä, luustolihaksiin solut ovat usean tumallisia. Sydänlihaksen on tiheä endomysium ja monet mitokondrioita (miehittää noin 25% tilan), kun taas luurankolihasten on vähemmän tiheää endomysium ja vähemmän mitokondrioita (miehittää noin 2%: n tilan). Toisin kuin mitokondriot luuston lihassolujen sydämen lihassolujen mitokondrioiden runsaasti mukana verisuonia, ja sisältävät T-tubulukset, jotka ovat leveitä ja määrää vähennetään verrattuna T-tubulukset luustolihaksiin. T-tubulukset sydänlihaksen ovat kaikki aerobinen, ja myofibres fuusioidaan päistään. T-tubulukset luustolihaksiin voi olla joko aerobinen tai anaerobinen, ja niiden myofibres ei sulatettu.

Yhteenveto:

1. luurankolihasten ohjaa somaattinen hermosto, ja sydämen lihakset, luonteeltaan, tahattomasti hallinnassa.
2. luustolihaksiin on kiinnitetty luuhun, ja sydänlihaksen löytyy sydämessä.
3. Luustolihakset solut ovat sylinterin muotoinen, kun taas sydämen lihassolut ovat semi-kara muodoltaan.
4. luustolihasten solut ovat pidempiä kuin solut sydänlihaksen.
5. Toisin luustolihaksiin, on aukko risteyksen sydänlihakset, ja niiden supistukset toimivat toisistaan ​​riippumatta.
6. On vain yksi tai kaksi ydintä, että sydämen lihassolut, kun taas luustolihas solut ovat usean tumallisia.