Ero Aphasia ja ApraxiaAfasia vs. Apraxia

Pahoja asioita tapahtuu jopa paras ihmisiä; ihmisille, jotka don 't ansaitsevat sen. Otetaan esimerkiksi aivovaurioita. Kukaan ei halua kuulla uutisia, jotka saattavat olla jonkinlainen aivovaurioita.

Todellakin, kaikenlainen aivovaurio ei ole pieni asia. Aivot on tärkein elin ihmiskehossa ja anatomisesti, se soittaa hyvin ratkaiseva rooli sen varmistamisessa, että laitos toimii. Se on 'valvoja', joka käskee joka toinen elin toimisi oikein, vaikka nukut. Mutta vaurioita tiettyihin osiin aivoja, koko kehon toiminto on vaarassa.

Otetaan esimerkiksi aivoissa vaurioita. Aivoissa on käytössään 85% aivojen tehden suurimman osan. Koska sen raskas paino, se suorittaa suurimman aivojen 'tehtäviin, eli ajattelua. Se on tärkein ohjauskeskus, toimistoon, jossa vapaaehtoiset lihakset annetaan lupa tai signaaleja liikkua. Fyysinen toiminta, kuten tanssi, juoksu, nosto lusikka ja haarukka ja avaamalla suunsa ottamaan ruokaa tai tehdä ääni ohjaa kukaan muu kuin aivoissa.

On olemassa paljon tekijöitä, jotka estävät aivoissa ja muissa osissa aivoja toimivan hyvin. Näitä tekijöitä ovat aivokasvain, aivohalvaus tai aivovamma. Vaurio aivoissa saattaa johtaa mitä asiantuntijat kutsuvat kielen häiriö ja häiriön moottorin suunnittelussa. Kielen häiriö tunnetaan afasia, kun häiriö moottori suunnittelussa kutsutaan apraxia. Mutta don 't hämmentyä. Aphasia ja apraksian ovat kaksi eri lääketieteellisiä termejä vaan johtuvat samasta syystä: aivovaurioita. Ehkä syy, miksi nämä kaksi sekoitetaan usein keskenään, koska ne liittyy henkilö 'kieli tuotantoa ja ymmärtäminen. Joiden avulla voit paremmin erottaa toisistaan ​​kaksi, tässä on joitakin eroja.

Afasia, tulee kreikan sanasta 'aphatos', joka tarkoittaa 'sanaton.' Se on mitä asiantuntijat tunnistaa kuin kieli häiriö aiheuttama vaurioita vasemmassa aivopuoliskossa: Wernicke 's alueella, Broca' s alueella, sekä hermo polkuja, jotka tulevat näiden alueiden välistä. Vasen aivopuolisko on jossa useimmat ihmiset 'kyky ymmärtää kieltä ja tuottaa niitä löytyy. Vaikka muut ihmiset ovat kielen tuotanto ja ymmärtäminen oikealla pallonpuoliskolla, mikä tarkoittaa kielen häiriö on ja voi johtua tekijöistä, kuten aivovamma, aivokasvain, Alzheimerin 's ja Parkinsonin' tauti, hemorrhaging, migreeniä, ja epilepsia.

Afasia on jaettu edelleen neljään päätyyppiin. Ensimmäinen näistä on ilmeikäs afasia jossa tiedät mitä haluat sanoa, mutta on vaikeuksia puhua tai kirjallisesti, mitä olet ajatellut. Toinen tyyppi Aphasia on vastaanottavainen afasia, jossa voi kuulla, mitä sanotaan ja näet ne läpi silmäsi mutta sinun on vaikea ymmärtää, mitä se on. Kolmas luokka on normitonta afasia, jossa sinun on vaikea nimeämällä esineitä tai käyttää oikeaa termejä kaikesta. Lopuksi on globaali afasia, jossa ei ole ymmärtäminen ollenkaan ja voit 't kanava mitä haluat sanoa joko kirjallisesti tai puhuminen.Apraksiaan tulee yhdistelmästä kreikan sanoista 'praxia' tarkoittaa teko, teko tai työhön, ja privative merkitys ilman. Apraksia on yleensä häiriö moottorin suunnittelun, joka on aiheuttanut vahinkoa aivoissa. Sille on tyypillistä menetys kykysi tehdä ja toteuttaa liikkeitä. On olemassa erilaisia ​​Apraksia mutta yleisin on buccofacial apraxia. Tämä johtaa kyvyttömyys hoitaa kasvojen liikkeet, kuten yskää, silmäniskuja, nuolee huulet tai jopa vihelteli. Muunlaiset Apraksia liittyvät kieleen tuotantoon ja käsityksiä ovat: ideomotor apraksiaan jossa uhrin on vaikea suorittamalla liikkeet vastauksena sanallisia komentoja ja sanallinen apraksian jossa uhrin on vaikea koordinoiva suunsa keskustelussani.

YHTEENVETO:

1.

Afasia ja Apraxia ovat kaksi eri sairauksia, jotka johtuvat vahingot tietyissä osissa aivoja.
2.

Afasia on kielen häiriö, kun Apraxia on häiriö moottorin suunnittelussa.
3.