Ero Body solujen ja sukusolujenKehon solut vs Sukusoluja

Solu on perus rakennuspalikka minkäänlaista elävää organismia. Kaikenlainen elämän maapallolla, sekä ihmisiin, koostuu soluista. 'Cell' tulee latinan cella joka tarkoittaa 'pieni huone' ja havaittiin ensimmäisen biologi nimeltä Robert Hooken. Solu katsotaan pienin komponentti kaikenlaisen elämän. Jotkut organismit kuten bakteerit koostuvat vain yhden solun taas suurempia elämän muotoja, kuten ihmisillä, pidetään monisoluisista. Kasvit ja eläimet koostuvat miljoonia erilaisia ​​soluja, ja kaikenlaista on oma erikoistunut toiminto. Kuitenkin joitakin erilaisia ​​organismeja, kuten leviä, ne on muodostettu monien solujen, mutta samanlaisia. Koska solut hajautettu monin tavoin, solut jakautuvat erilaisiin luokkiin. Solut voidaan luokitella joko sukusoluja tai kehon soluihin. Sukusolujen solut ja kehon solut ovat runsaat ja esiintyy yleisesti eläinten ja ihmisten elinten. Kuten kaikki muut solut, molemmat solutyypit on omat ainutlaatuiset ominaisuudet, jotka erottavat ne toisistaan.

Jokainen solu kehossa on oma erillinen tarkoitus. Ensinnäkin, elimen solun, jota kutsutaan myös somaattisen solun, on sellainen, joka käsittää rungon minkään monisoluisen organismin. Toisaalta, eli sukusolujen on sukupuoli solu, joka voi olla joko siittiöiden tai munasolun.

Solut, kuten mikä tahansa muu elävä yksikkö kehon lopulta kuolevat prosessissa. Kestoiän sen tiedoksi organismin, uudempia soluryhmän on toistettava korvata vanhat ja kuolevat niistä. Solut menevät läpi prosessin lisääntymisen kutsutaan solunjakautumisen. On olemassa kahdenlaisia ​​solunjakautumisen: mitoosin ja meioosin. Kehon solut läpikäyvät mitoosin. Mitoosin on prosessi solunjakautumisen jossa vanhemman solu jakautuu luoda identtisiä tytärsoluja, joilla on sama määrä kromosomeja kuin vanhemman ei. Näin ollen kehon solu sisältää täydellisen kromosomien lukumäärä, ja kutsutaan diploidinen solu. Toisaalta, sukusoluja läpi prosessia kutsutaan meioosissa. Meioosin on prosessi solunjakautumisen jossa emosolun jakaa sen kromosomien kahteen ryhmään ja aiheuttaa sukusoluissa. Siten sukusolujen sisältää vain puolet kromosomien lukumäärä sen vanhemman solun, ja sitä kutsutaan haploid solu.

Lisäksi prosessissa lisääntymisen, unionin kahden haploidisen solua (siittiöt ja munasolujen) yhdistää aikana hedelmöityksen muodostaa tsygootti. Lisäksi useimmat kehon solut ovat diploidinen tilassa ja myöhemmin muunnetaan haploidit tilaan sukusoluja tai sukusoluja.

Tiny koska ne voivat olla, solut eivät osansa säilyttää elintoimintoihin elävää organismia. Vielä tärkeämpää on, solut kuten sukusoluja on elintärkeä osa monistumiseen toisen elämän olemassaolosta. Joko elimen solu tai sukusolujen, jokainen solu kehossa säilyttää homeostaasiin, jotta kohtaamaan elämän 's suurimmista haasteista.YHTEENVETO:

1. Kehon solut muodostavat kehon minkään monisoluisen organismin. Toisaalta, eli sukusolujen on sukupuoli solu, joka voi olla joko sperman tai munasolun.

2. Kehon solut läpikäyvät mitoosin aikana sukusoluja läpi prosessia kutsutaan meioosissa.