Ero ACL ja MCLACL vs MCL

Kehomme koostuu luut, nivelet, ja rustot. Nämä ovat osia, jotka antavat meille mahdollisuuden seistä, liikkua, ja toiminta. Ihmiskeho koostuu tuhansista osista yhdessä suorittamaan yhdeksi. Pienikin liike merkitsee työtä monia osia, joista jotkut ovat elintärkeitä ja olisi aina pidettävä poissa loukkaantumisen.

Tehkäämme ensin tietää meidän anatomia. Luut ovat sidekudoksen koostuu erikoistuneita soluja, jotka kovettuvat ja kalkkiutua. Nämä muodostavat sitten meidän selkärangan tai runkorakenteiden. Meidän luut toimivat suurelta osin tukea, suojelua, ja tuotanto alue verisoluja. Ilman luut, emme voi liikkua ja kävellä, saati seisomaan.

Rustot ovat eräänlaista sidekudoksen kehomme, jotka ovat riittävän joustavia ja tärkeitä kasvulle ja kehitykselle. Se ei ole yhtä vahva ja kova, kuten luita, mutta se on joustavampi ja pystyy taipumaan. Meillä on myös nivelissä. Nämä ovat alueita, joissa kaksi luut kohtaavat toisensa. Luut eivät pääse kosketuksiin toistensa kanssa, vaan voivat liukua ja liikkua, koska läsnä nesteiden ja nivelsiteet. Ja nämä alueet ovat todennäköisesti saada loukkaantunut.

Nyt 's jatkaa. Urheilijat ovat erittäin alttiita vammoja luut, nivelet tai rustojen. Ne ovat ammatti, joka vaatii jatkuvasti kehonsa olla tiptop kunnossa ja suorittaa korkeammalla tasolla kuin tavallinen ihminen. He käytännössä yötä päivää, tekee rutiinit, jotka mahdollistavat niiden elin tuntemaan liikkeitä että he tekevät ja vahvistaa sitä. Kaikki urheilijat mennä tiukan koulutuksen. he jatkuvasti altistavat elimiä rajoja, ja varmista, että ne ovat erinomaisia ​​kunnossa aikana peli aika. Huolimatta siitä, kuinka he tekevät lihakset vahvempi, he eivät koskaan muuta sitä tosiasiaa, että heikoin lenkki heille olisi nivelet, rustot, ja alueet sen ympärillä. urheilijoiden keskuudessa, yleisin ja tuhoisa ovat vammoja ACL tai MCL polvissa.

ACL tai anterior cruciate nivelside löytyy etuosaan polven, joka yhdistää reisiluun (reisiluu) ja jalka luu (sääriluu). Äkillinen suoristaminen polven yli normaalin voi aiheuttaa vahinkoa tämän osan. Toisaalta, joka on MCL (mediaalinen vakuuden ligament) sijaitsee sisä- puolella polven. Vahinko yleensä tapahtuu, kun polvi on taivutettu hankalasti sivuttain.Tämä on tärkein ero näiden kahden välillä. Voit lukea tarkemmin tästä lähtien vain perustiedot tarjotaan.

Yhteenveto:

1. Luut yhdistää toisiinsa nivelten tukevat eri lihaksia ja nivelsiteitä.

2. anterior cruciate nivelside löytyy etuosaan polven ja voi vahingoittaa äkillinen hyperextension tai suoristaminen polven.