Ero nivelsiteiden ja jänteidenLigaments vs jänteet

Sikäli kuin voimme muistaa, on 206 luita kehossamme joka koostuu kiinteä ja liikkuva luita. Nämä luut ovat edelleen pienentää erikoisosia että tuki pitämällä sitä ylös ja auttaa liikkumisen aikana.

Kaksi näistä rakenteiden tukea liikkuvuutta ja kiinnitys luun muihin rakenteisiin ovat nivelsiteiden ja jänteiden. Ihmiset eivät joskus sekoittaa näitä sanoja. Joten kätevästi kaikille, me erottamaan kahta sanaa.

Nivelside on kuiturakenne, joka yhdistää luun luuta. Jänteet, toisaalta, pitää luut lihaksiin. Se on itse asiassa tärkein ero.

Ligaments ovat todella kuitumaisia ​​rakenteita, jotka ovat vahvoja ja pitkiä, mikä puolestaan ​​pitää molemmat luut yhteen hyvin. Nämä puolestaan ​​auttaa vakauttamiseen rakenteiden nivelet. Ligaments ovat joustavia rakenteita luonnossa. Ne voidaan pidentää ja venyttää tekee niistä erittäin joustava. Ennen urheilijoiden, weightlifters ja tanssijat tekevät tehtävänsä, heidän täytyy tehdä venyttely estää vahinkojen niiden luut ja nivelsiteet.

Jänteet ovat myös kuiturakenteita. Nämä ovat myös joustavia ja kovia. Ne mahdollistavat liikkeen luuston ja lihasten toimimalla välittäjänä ja liitosyksikön molempien rakenteita. Nämä tekee luut ja lihakset toimivat koordinoidusti koska heillä molemmat rakenteita yhdessä hyvin.Yksi parhaista esimerkeistä on jänne on akillesjänteen. Tämäntyyppinen jänne yhdistää vasikka lihas kantapäähän.

Ligaments voidaan majorly luokitella kolmeen luokituksia, nimittäin; vatsakalvon nivelsiteet, nivelen nivelsiteiden ja sikiön jäännös nivelsiteet. Peritoneaalisille nivelsiteet muodostavat limakalvon vatsaonteloon kautta sidekudoksen rakenteita. Nivelen nivelsiteiden yhteyden luu luuhun rakenteisiin. Ne yhdistävät rakenteet muodostavat nivelet. Lopuksi sikiön jäännös nivelsiteet ovat rakenteita, jotka ovat läsnä, koska ollessa sikiö. Lopulta nämä rakenteet kehittyvät kudoksiin kaltaisiin nivelsiteiden.

Vammoja, jotka voivat esiintyä nivelsiteet ovat; nyrjähdykset ja revitty nivelsiteet, vaikka vammat liittyvät jänteet ovat; avulsion, jännetulehdus, ja jännetuppitulehdus.

Yhteenveto:

1. Ligaments yhteyden luut luut taas jänteet yhteyden luita lihaksiin.
2. Ligaments luokitellaan edelleen kolmeen luokkaan, kun jänteitä ei ole luokitukset.
3. Sekä nivelsiteet ja jänteet ovat kuitumaisia ​​rakenteita, jotka ovat joustavia ja on tarpeeksi voimaa pitämään rakenteisiin.