Ero Nucleus ja nucleolusNucleus vs nucleolus

Jokaisella organismi on eniten perus osa elämää, joka on solu, ja lähes kaikissa soluissa on ydin. Tuma on kaikissa usean yksisoluiset organismit. Tuma tukee keskeisimmät toiminnot solussa tukea elämän yksilön. Solut on myös nucleolus joka on myös perusosa soluja. Ilman nucleolus, se olisi vaikea organismin toimisi kunnolla. On olemassa muutamia eroja tumaan ja nucleolus. Voidaan paremmin erottaa kaksi osaa solun, meidän pitäisi harkita toiminnot, rakenteet, ja muita ominaisuuksia näiden soluorganellit.

Periaatteessa nucleolus on vain osa ydin. Tuma on tärkein osa solun, kun taas nucleolus on osa ydin itse. Tuma on kalvoon sitoutunut organelliin, joka on todettu useita yksisoluiset organismit tai eukaryooteissa. Tämä kalvo, joka ympäröi ytimen on kaksi osaa. Osat kalvo on sisemmän ja ulomman solukalvon. Solukalvon on tarkoitus erottaa geneettistä materiaalia löytyy tumassa sytoplasmasta, joka ympäröi sitä. Solukalvon estää myös makromolekyylien vapaasti levittämiseksi välillä sytoplasmassa ja nucleoplasm. Toisaalta, tumajyväseen on ei-kalvo suljettu organelle.

Tuma tallentaa useimmat solun 's DNA, joka on vastuussa kuljettaa geneettistä informaatiota. Lisätään, että ydin varmistaa, että geneettinen tieto DNA olisi ihanteellisesti niin olisi terve lisääntymisen soluja. Lisäksi, ydin vastaa myös tuottaa geneettisen ilmentymisen valvoa asianmukaisesti toimintaa koko solun. Samaan aikaan nucleolus vastaa toinen olennainen toiminto koko solun. tumajyvänen vastaa keräämisestä ja transkriptio RNA, erityisesti ribosomaalisen nukleii- happoa tai rRNA. lisäksi nucleolus vastaa synteesi ribosomin joka on välttämätöntä harjoittaa toimintaa koko solun. Koska ydin on hieman äiti nucleolus, ydin voi myös tehdä saman toimen. kuitenkin se keskittyy enemmän tallentamiseen DNA ja säilöntä kromosomien sisällä siitä.

Ja puhutaan kromosomien, ydin on organelle joka sisältää kromosomien solujen lisääntymiseen. Samaan aikaan nucleolus on tiheä, kireät rakenne sisäpuolella ydin, joka sisältää ribosomin. Vaikka nucleolus on vain hieman sub-organelle ytimen, tumajyväseen vielä kolme alueilla. Ensimmäinen alue on säikeisen keskuksia. Tämä alue on yleensä, jos transkription rDNA tapahtuu. Ympäröivät fibrillar keskukset ovat tiheä fibrillaarisesta keskuksia. Tämä on, jos muutos ja pilkkominen rRNA tapahtuu. Tiheä, fibrillar keskukset sitten rajaamalla rakeinen komponentti. Rakeinen komponentti on, jos kokoonpano proteiinin menee ribosomi-alayksiköitä tapahtuu.

YHTEENVETO:1. Tuma on tärkein organelle kun nucleolus on Saharan organellin.

2. Tuma on kalvoon sitoutunut, kun nucleolus on ei-kalvoon sitoutunut.

3. ydin sisältää DNA taas nucleolus sisältää RNA.