Ero RN ja RPNRN vs RPN

RN sanoista Sairaanhoitaja taas RPN sanoista Registered lähihoitaja. RPN tunnetaan myös lisensoitu lähihoitaja (LPN) Yhdysvalloissa.

Rekisteröity sairaanhoitaja (RN) on sairaanhoitaja, joka on suorittanut hoitotyön ohjelma tunnustettu yliopistossa tai korkeakoulussa ja läpäisseet kansallisen lisensointi tentti. RN 's laajuus käytäntö vaihtelee maittain, mutta niiden käytännön määräytyy niiden tila' s sairaanhoitaja Practice Act. Niiden oikeudellinen käytäntö, mitä tehtävää he voivat tai ei menesty riippuu niiden yhdistyksen että ne on rekisteröity.

Rekisteröidyn lähihoitaja toisaalta, vaatii vähemmän monta vuotta koulutusta jotta käytännössä. Todennäköisesti 1-2 vuotta ja tutkinto-ohjelma on tarpeeksi harjoittaa RPN, mutta se riippuu missä asut.

Kanadassa, RN on oltava tutkinto hoitotyön eli noin 4 vuotta yliopistokoulutus ja on läpäistävä aluksella tentti käytännössä, kun taas RPN vaatii 2 vuoden tutkinto hyväksytystä college. Ontario, RPN on paremmat mahdollisuudet laillisen käytännön verrattuna muuhun maakunnissa, mutta niitä valvotaan ja seuraa ohjeita siitä Sairaanhoitaja tarpeen. RPN ei ehkä pysty käsittelemään potilaita, jotka ovat epävakaita tai monimutkaisia ​​sairauksia.

UK, valtio kirjoilla hoitotyön (SEN) pätevyys ei enää saatu. SRN (State sairaanhoitajaa) ovat nyt tunnetaan tason yksi sairaanhoitajat (samanlainen RPN). Suurin osa sairaanhoitajista ovat ensimmäisen tason sairaanhoitajia. Toinen taso Sairaanhoitajat ovat (EN-Rekisteröidyt Nurse) tai SEN (State Rekisteröidyt Nurse) aiemmin koulutettu 24 kuukautta ja niillä on otsikko sairaanhoitajaa ja on suurempi palkkausluokkaan pitämällä listalla Charge Nurse.

Australiassa RNS (sairaanhoitajaa) tarvitaan loppuun Bachelor of Nursing. Rekisteröidyt sairaanhoitajien (EN) (samanlainen RPN) vaatia 12 kuukautta koulutusta. He voivat osallistua yliopiston ja tulla sairaanhoitaja (RN). Sen jälkeen 2004 Rekisteröidyt sairaanhoitajat voivat hallinnoida jotkut suun ja IV lääkkeitä sekä lihakseen ja ihon alle injektiota. He voivat suorittaa EKG ja kerätä näytteitä suorassa valvonnassa sairaanhoitajaa. RNS toisaalta vaaditaan loppuun Bachelor of Nursing.Koska RNS läpi laajennettu koulutus ja on syvällistä tietämystä kliinisessä käytännössä ja teorioita, he voivat työskennellä missä tahansa tiloissa ja pystyy huolehtimaan tahansa potilailla, joilla on monimutkaisempi olosuhteissa, esimerkiksi ICU, ER ja kirurgiset yksiköt.
Yleensä RPNs antaa perustiedot sängyn hoitoa potilaille esimerkiksi hankkimalla elintoiminnot, valmistella ja antaa pistoksia suuntaan eri RNS, auttaa potilasta päivittäisissä toiminnoissa, kuten apua uimiseen, pukeutuminen, liikkuvat ja ruokinta. Sama kuin RNS, RPNs voi toimia erikoisaloilla kuten hoitokodeissa, pitkän aikavälin tilat ja lääkäreiden toimistoissa.

RN 's ja RPN' palkka riippuu alueesta he työskentelevät. On selvää, RN 'palkka on korkeampi kuin RPN' s, ja Kanadan Ontariossa RN voi alkavat $ 22 prosenttia tunti $ 35 euroon tunnissa. Nurse Managers ja NP (sairaanhoitajien), joilla on maisterin tutkinnon voi ansaita parempia palkkoja. RPN palkka Kanadassa vaihtelevat kaikkialla from $ 17 $ 23.
Yhteenveto:
1. RN vaatii Bachelor of Nursing taas RPN vaatii 1-2 vuotta tutkintotodistuksen.
2. RPN suoraan valvoo RN tarpeen.
3. RN vastaanottaa enemmän palkkaa kuin RPNs.
4. RN pystyy hoitamaan potilaita, joilla on monimutkaisempi taudin kulkuun ja epävakaa. RPN antaa perustiedot sängyn hoitoa potilaille.
5. laajuus käytäntö sekä RN ja RPN vaihtelevat maittain.

resurssit:
College sairaanhoitajien Ontario: http://www.cno.org/en/become-a-nurse/

Kansallinen Valtioneuvosto Boards Ylihoitaja (NCSBN): https://www.ncsbn.org/1623. htm

Hoitotyön ja Kätilötyö Counsel: http://www.nmc-uk.org/Nurses-and-midwives/