Ero Kokeellinen ja teoreettinen TodennäköisyysKokeellinen vs Teoreettinen Todennäköisyys

Let 's myönnettävä, etteivät kaikki ihmiset rakastavat matematiikka. Olemme aina ajatella, että pelle ihmiset vain rakastavat matematiikan ja luonnontieteiden. Laskelmat ja kaavat voivat aina sotkea meidän tentit näin flunking on väistämätöntä.

Tilastoissa, laskut paitsi tarvita mutta tarvitaan myös tulkita tietoja olet laskettu. Tilastot voivat olla hauskaa aihe riippuen opettajan tai professori. Hän voi opettaa aiheen helposti. Jos opettaja on pelkona, se on vaikeampi opetella.

Yksi komponentti tilastojen ymmärtämistä todennäköisyydellä. Todennäköisyys voidaan kiteyttää yhteen sanaan. Sana on mahdollisuus. Todennäköisyys voidaan käyttää yhteiskuntatieteissä aiheista kuten talous, sosiologian, plus käyttäytymistieteiden, ja lääketieteessä.

Kaksi osatekijää todennäköisyys ovat kokeellisia todennäköisyys ja teoreettinen todennäköisyys. Molemmilla on suuria eroja, ilmeisesti, kuten nimikin antaa ymmärtää.

Kokeellisen todennäköisyys, että henkilö on kiinnostunut löytämään suhde lopputulos yritysten määrä tai oikeudenkäyntiä. Esimerkiksi Brad Pitt selattava kolikon viisi kertaa. Hän sai kolme päätä ja kaksi häntää niihin viisi yritystä. Jos kysytään, mitä kokeellisen todennäköisyys saada päätä on, vastaus on Brad Pitt olisi kolme viidestä.Toisaalta, teoreettinen todennäköisyys, henkilö on kiinnostunut suhde halutun tai myönteiseen tulokseen yhdessä mahdolliseen tulokseen. Tämä on kirjoitettu suhteessa (esimerkiksi 1: 3 tai lukea 1 on 3). Esimerkiksi Angelina Jolie on tehnyt kymmenen kappaletta suklaata purkkiin seuraaviin numeroihin: viisi valkoista suklaata, kolme tummaa suklaata, ja kaksi pähkinä suklaata. Koska hänen suosikki suklaa on hasselpähkinä suklaa, mikä on teoreettinen todennäköisyys, että hän saa hasselpähkinä suklaa? Vastaus on 02:10 tai kaksi pähkinän suklaata yli kymmenen suklaata. Vuonna Yksinkertaisimmillaan se on yksi on viisi.

Kokeellinen todennäköisyys käytetään usein lääketieteellisissä ja tieteelliseen tutkimukseen. Sitä voidaan myös käyttää sosioekonomista tutkimusta. Teoreettinen todennäköisyys käytetään myös tietyissä tutkimuksen ja yritysten.

Yhteenveto:

1. Kokeellinen todennäköisyys mittaa suhteen tulos vs. yrittää taas teoreettinen todennäköisyys mittaa myönteinen tai halutun lopputuloksen vs. mahdollista tulosta.