Ero Act utilitarismi ja Rule UtilitarismiLaki utilitarismi vs Rule Utilitarismi

Maailmamme säännellään joko epäsuorasti tai toteutettu, ja varhain meille opetetaan elämään näitä sääntöjä. Yhteiskunta odottaa meitä toimimaan sellaisella tavalla, joka noudattaa näitä sääntöjä, jotta elää onnellista, harmonista elämää.

Teemme asioita, varo rikkoa sääntöjä, jotka saattavat vahingoittaa tai aiheuttaa haittaa muille. Joskus kuitenkin, teemme asioita ole sääntöjen mukaisesti, mutta sen perusteella, mitä tunnemme on oikein.

Jotkut uskovat, että se on moraalisesti oikein rikkoa sääntöä voidakseen tehdä enemmän hyvää. Tämän väitteen, se tulee moraalisesti oikein varastaa ruokaa tai lääkettä tallentaa elämää. Mutta sitten, se tulee olemaan myös moraalisesti oikein tappaa pedofiili pelastaakseen lapset eivät vahingoittaisi häntä? Keskustelu ja argumentti jatkuu niin kauan kuin ihmisillä on erilaisia ​​näkemyksiä moraalia ja oikea tapa toimia yhteiskunnassa.

Jotkut ihmiset kiinni uskoa siihen, että moraalinen merkitys kanteen määräytyy sen tuloksen. He uskovat, että suurin ilo eniten ihmisiä pitäisi olla seurausta toimista, että teet joka aiheuttaa sen moraalisesti oikein. Tämä teoria tai uskomus on nimeltään utilitarismin.

On olemassa kahdenlaisia ​​utilitarismin. Yksi on toimittava utilitarismin ja toinen sääntö utilitarismin. Vaikka nämä kaksi pohtia seurauksia tai käyttökelpoisuutta kanteen, ne ovat kaksi eri näkemyksiä.Laki utilitarismin on usko, että se on oikea toiminta, joka tuo suurinta onnea suurimmalle määrälle ihmisiä. Se on käsite, joka uskoo, että moraalisuus kanteen määräytyy hyödyllisyytensä useimmat ihmiset, että tämä teko on mukaisesti moraalisen sääntöihin, koska se tuo suuremman hyvän tai onnellisuutta.

Sääntö utilitarismin toisaalta on usko, että kanteen voi olla moraalisesti oikein, jos se vastaa sääntöjä, jotka johtavat suurinta hyvää tai onnellisuutta. Se kiinnittyy uskoa siihen, että oikeellisuuden kanteen määräytyy oikeellisuus sen sääntöjä ja että jos asianmukaista sääntöä noudatetaan, suurin hyvä tai onnellisuus saavutetaan.

Se on käsite, joka uskoo, että vaikka seuraavat säännöt eivät aina tuota suurinta hyvä, ei seuraa se ei tuota suurinta hyvää myöskään. Lopulta sääntö utilitarismi voi tulla säädöstä utilitarismin sillä kun murtaa sääntö tuottaa suuremman hyvä, sub sääntöä voidaan käsitellä poikkeuksia.

Yhteenveto

1. Laki utilitarismin on usko, että kanne tulee moraalisesti oikeassa, kun se tuottaa suurimman hyvä eniten ihmisiä, kun taas sääntö utilitarismi on uskoa siihen, että moraalisen oikeellisuuden kanteen riippuu oikeellisuudesta sääntöjen jonka avulla se voi saavuttaa suurin hyvä.