Ero Häpeä ja HämmennystäHäpeä vs Hämmennystä

Sana häpeä uskotaan olevan peräisin antiikin tarkoittava sana 'kattaa'. Niinpä häpeä kirjaimellisesti 'kattaa itsensä'. Se on ihmisen tunne, joka on miltei yhtä 'vaikuttaa. On tietoinen tai tietoinen kunnon häpeän tunnetaan joiden' häpeäntunne '. Tämä voi olla suoraa seurausta häpeällisestä kokemusta tai kiusalliseen tilanteeseen tai häpeä . Ulkoiset tekijät, kuten ihmiset saattavat myös aiheuttaa häpeää joku riippumatta henkilön 's tietämättä sitä tai ei. Eräässä yleinen tilanne, valtion häpeän voidaan osoittaa joku, joka tunnetaan nimellä 'häpeään', kautta toimia tai puhua. Myös 'ottaa häpeä' ei tarkoita tietoisena tilasta häpeä, vaan merkitsee olla hieman malttia vastaan ​​aiheuttaen häpeää tai loukata muita ja joilla ei ole häpeä on pohjimmiltaan joilla ei pidättyväisyyttä shaming tai rikkonutta toiset.

Hämmennystä on tunne, että yksi menee läpi, kun hän uskoo joihinkin toimiin hänen ei ole sosiaalisesti sopiva. Siihen liittyy tiettyä menetys arvokkuutta, tilanteesta riippuen. Hämmennystä ja häpeä ovat hyvin samankaltaisia, mutta on olemassa kaksi eri ominaisuuksia; häpeä voi syntyä yksittäinen teko ainoa tunnettu itselle kun taas 's ei päde hämmennystä. Lisäksi kiusallista on seurausta teosta, joka ei voi olla sosiaalisesti sopiva, vaikka se' s ei moraalisesti väärin.

Monet tilanteet voivat johtaa häpeään ja hämmennystä. Toisin häpeä, hämmennystä ei ole aina itsestään aiheuttanut mutta häpeä on lähes aina itse aiheuttanut, lukuun ottamatta tilanteita, joissa se on ulkoisesti 'määritetty'. Hämmennystä voi olla hyvin henkilökohtainen tunne, liittyvät joku 'persoonallisuus kuin niissä tapauksissa, jotka voivat olla pelkästään seurausta toivottua huomiota tai vain liikaa sitä, jonkun' s yksityisiä asioita.On myös mahdollista tuntea häpeällistä ja hämmentynyt samaan aikaan, erityisesti tilanteissa, esimerkiksi silloin, kun on kiinni väärät tiedot tai kertoa valhetta tunnettu totuus. Kuitenkin tilanteissa, joissa virhe on selvästi tapahtunut, mutta 's ole häpeä, vaan pelkästään häpeäksi. Se on kiusallista joissakin kulttuureissa nähtäväksi alasti tai osittain alaston mutta tämä ei myöskään välttämättä aiheuta häpeää. Joitakin henkilöitä varsinkin ne, jotka ovat perfectionists, saattaa olla vaikutusta henkinen tila johtuu äärimmäinen pelko hämmennystä.

Yhteenveto
1. Häpeä on seurausta joidenkin sosiaalisesti hyväksyttävää teosta hämmennystä syntyy sosiaalisesti unfitting toimi, joka ei voi olla moraalisesti väärin.
2. Häpeä ei riipu joku 'persoonallisuus taas hämmennystä voi riippua persoonallisuuden piirteet, kuten ihmiset, jotka ovat hyvin vartioitu heidän henkilökohtaiseen elämäänsä.