Ero Äänen ja melunÄänen vs Noise

Se ei ole niin vaikea havaita melua ääni. Se on oikeastaan ​​aivan yhtä yksinkertainen kuin vertaamalla mätä tomaatti tavanomaisesta joukon hyvälaatuisen tomaatit. Melu on kuin mätä tomaatti, kun ääni on kuin joukko terveitä tomaatteja.

Ääni on seurausta värähtelevän ilman ympäristössä. Tärinä kulkee ilmassa. Se luo eri ilmanpaineen (korkeampi ja alempi) kautta ilman pakkaus ja purku. Nämä vaihtelut liikkuessaan ilman muodossa ääniaaltoja, jotka ovat vastuussa luomisesta äänen. Vaikka nämä voivat 't on nähtävissä, äänet koetaan, kuuloaistin. Yksi miellyttävä muotoja ääni on se, joka syntyy ei-hardcore soittimia.

Melu, päinvastoin, on eräänlainen äänen C huomattavan kovaa yksi, joka on. Tässä suhteessa, huuto ovat täydellisiä esimerkkejä melua. Sille on ominaista sen ikävää ja ärsyttävää luonnetta, joka voi johtaa jopa joitakin fyysisiä haittavaikutuksia. Sen lisäksi kuulon heikkeneminen, melu voi myös aiheuttaa vakavia sydän- oireita lisääntynyt sydämen syke ja voivat aiheuttaa psykologisia vaikutuksia jotka ilmenevät kuten ahdistuneisuus, keskittymiskyvyn puutetta, ja syvällinen hermostuneisuus. Se voi myös olla sattumaa, että termi 'kohina' on todella otettu latinan sanasta, joka tarkoittaa kirjaimellisesti 'pahoinvointia.'

Lisäksi melu on siis huutava koko ajan verrattuna kuulostaa jota voidaan helposti käsitellä tai kuunnellaan kaikille. Tämä on syy, miksi kohina on äänen tyyppiä, joka on pienempi tai ainakin toivottavaa. Kun on 's jatkuvaa, kovaa kalisten sisällä luokkahuoneessa, tai kun' s voimakas rock-konsertti järjestettiin lähistöltä, voisi helposti saada sekaisin, koska kauhea ääniä näissä tilanteissa luoda.Ja niin, monia keinoja on käytetty vähentämään tai valvoa kohinaa kautta engineering muuttaminen työpaikalla tai ympäristölle. Korvatulpat käytetään myös meluisissa paikoissa välttämiseksi kuulo-ongelmia. Kuitenkin pysyä etäällä kovaa ääntä on yksi paras keino ehkäisyyn.

Mitä tärinän ominaisuuksien, ääni on säännöllisemmin, kun kohinaa on enemmän epäsäännöllinen laatu, joka vaihtelee jatkuvasti näennäisen hallitsemattomasti. Desibeli (dB), mitta äänen voimakkuus tai äänenvoimakkuus, käytetään mittaamaan äänen tai melun voimakkuutta. On selvää, ääni, jolla on korkeampi dB-arvo on kovempi. Vahvempi ääniä, jotka alkavat 120 dB voidaan jo pitää melua. Toteavat, itkevän vauva voi jo nousta jopa 115 dB. Useimmat turvallinen äänet ovat alle 100 dB. Hertz (Hz) on toinen yksikkö, joka mittaa äänen taajuus. Mitä korkeampi taajuus, sitä suurempi piki, ja enemmän harmittaa ääni paranee.

Yhteenveto:

1. Melu on osajoukko äänen.
2. Melu on ei-toivottua ääntä. Se on selvästi negatiivinen sävy toisin kuin ääni.
3. Melu on haitallista ihmisille monin tavoin.
4. Ääni sen kaikkein luonnollisin ja tavalliset tila on miellyttävä ja hyvä kuulla.