Ero Act ja Rule UtilitarismiLaki vs Sääntö Utilitarismi
Etiikka on koulutusaloittain joka lähes aina kovin monimutkainen tahansa aloittelija. Siihen liittyy erilaisia ​​teorioita, jotka perustuisivat periaatteisiin tekemällä tiettyjä tekoja. Se käsittelee säädöksiä, jotka ovat joko hyviä tai huonoja ja oikein tai väärin. Yksi yleinen esimerkki tällaisesta on teoria utilitarismin. Siinä todetaan vain, että teko, joka tekee suurin määrä hyvää kaikkein ihmisten määrä on yleensä hyvä. 'Hyvä' tässä mielessä voi olla muodossa tyytyväisyys, ilo ja onnellisuus.

On olemassa kaksi erilaista utilitarismin. Ensimmäinen on nimeltään teko utilitarismin ja toinen on nimeltään sääntö utilitarismin. Näitä kahta utilitarismin vastakkain. Entinen nojaa enemmän seurausetiikka. Mikä uskotaan olevan oikein tai väärin perustuu vaikutuksesta tai seuraus. Suurin Hyvä on riippuen kenen tai mitä on hyötynyt eniten teko. Se on tuloshakuisempi teoria.

Toisaalta, toisen tyypin utilitarismin perustuu sääntöihin. Nämä säännöt voivat sisältää käytännesäännöt ja vastaavia periaatteita. Se on enemmän idealistinen ja jäykkä teoria jossa teko tulkitaan joko oikein tai väärin tuloksesta riippuen sovitun säännön. Uskovat tämäntyyppisen utilitarismin don 't halua rikkoa sääntöjä, jotka sovitaan enemmistön.

Ajattele tätä tilannetta '' olet lääkäri jotka ovat nähneet ja tutkittiin potilas, joka ei vielä tiedä, että hän on ottaa parantumaton terminaalivaiheen sairaus. Dilemma te 'll kasvot on, jos' menossa ilmoittaa tämä henkilö, että hän on kuolemaisillaan tai ei. Jos tarkkailla periaatteita säädöksen utilitaristinen teoria, aiot valehdella eikä kerro potilaalle hänen sairaus. Tämä on oikein, koska totuuden kertominen välittömästi aiheuttaa enemmän kipua ja masennusta, paitsi potilaalle myös hänen perheensä. Valehtelu antaa hänelle enemmän aikaa nauttia elämästä, kunnes oireet tulevat yhä havaittavissa.Kuitenkin, jos olet uskovainen sääntö utilitarismin niin et ole mitään varaukset kertoa potilaalle välittömästi hänen sairaus. Sääntö utilitarismin ajattelee enemmän pitkällä aikavälillä ja että se on sinun velvollisuus kertoa totuus potilaan mitä seikka, koska se on sinun velvollisuus ja se on sääntö voit olla rehellinen aina.

Laki utilitarismin näkee seuraus kanteen itsessään (yhtenä act) taas sääntö utilitarismin näkee seuraukset, jos se toistuu uudestaan ​​(pitkällä aikavälillä).