Ero Hoodoo ja VoodooHoodoo vs Voodoo

Hoodoo ja voodoo voi kuulostaa sama, mutta ehdot ovat liittyvät vastakohtia.

Sekä hoodoo ja voodoo ovat laajalti harjoiteltu ja molemmat jakavat samanlaisia ​​elementtejä ja juuret Afrikassa. Voodoo ja hoodoo ovat myös molemmat tuotteet sekalaisen uskomuksia, jotka sisältävät pakanallisia tapoja, vanha palvonta, ja elementtejä eurooppalaisten uskontojen.
Kuitenkin tärkein ero hoodoo ja voodoo on, että jälkimmäinen on todella olemassa uskonnon harjoittama ihmisiä, kun entinen pidetään folk magic.

Tässä sijaan voodoo uskontona on selvästi toimielin, joka on organisaatio ja on vakiintuneet käytännöt, kuten uskontojen edustajia tai johtajia, opetukset, ja jumalanpalveluksia tai rituaaleja. Hoodoo, folk maaginen, puuttuu tämä perusta ja organisaatio.

Voodoo, kuten uskonto, vetoaa valtaa LOAS on Afrikkalainen jumalia ja jumalat. Kuitenkin hoodoo harjoittajat vedota LOAS käyttämällä katolinen pyhimykset. Tässä vertailussa voodoo harjoittavat ei-roomalaiskatolisten vaikka hoodoo 's harjoittajat ovat usein roomalaiskatolisia, jotka käyttävät sekä Afrikkalainen käsite jumalten ja uskonnollisten pyhien katolisuuden. Hoodoo harjoittajat ovat myös seuraajia spiritismi. Erityinen termi katsoneet voodoo harjoittaja on Vodouisant kun hoodoo harjoittajat ovat usein kutsutaan ja kutsutaan root lääkäreiden tai parantajia.

Hoodoo harjoittaja usein näkee hoodoo eräänlaisena henkilökohtaista valtaa, jotka voivat auttaa itseään tai ihmisiä tietojaan yrttejä, mineraaleja, eläinten osien, ruumiin nesteiden tai omaisuutta. Taika voi perustua yhteen 's taipumuksia, halut, edut, ja tottumukset. Hoodoo ja sen harjoittajat valtuuttaa itse avaamalla jumalat ja muut yliluonnolliset voimat, jotta parannusta tai lasku henkilö' elämää. Tämän erilaisia ​​tiedon ja vallan, lääkäri voi auttaa henkilöä kaikilla elämänalueilla, joka saattaa sisältää onni, rakkaus, paha, ja lähestymiskieltoa vihollisia.

Voodoo on 'alkuperäinen uskonto', kun hoodoo on seurausta uskonnollisen vainon ja tukahduttaminen. Hoodoo kehittämä hyväksymällä ja sekoittamalla joitakin ulkomaisia ​​uskomuksia ja uskontoon piilottaa sen Afrikkalainen alkuperä joita pidettiin pakanallisia ja mahdottomina hyväksyä hallitsee suurelta osin kristillinen yhteiskunta.Sen lisäksi, että uskonto, voodoo on myös kulttuuri ja elämäntapa. Hoodoo usein erikoistunut vain taikavoimia ja hyödyt että taika voi tuoda. Hoodoo voidaan toteuttaa myös harrastus, taloudellinen tulo, tai hyväntekeväisyyteen teko.

Myös ero paikoissa vaikutteita sekä voodoo ja hoodoo. Voodoo on suosittu ja viihtyy entinen Ranskan siirtomaita kuten Mississippi ja Louisiana kun hoodoo on enemmän poppeli eteläosassa Amerikan. Myös hoodoo toivat Afrikkalainen orjia Uuteen Maailman samalla voodoo tuli kautta Haiti (Haiti oli entinen Ranskan siirtomaa). Tässä kuvassa voodoo, vaikkakin 'puhdas' ja enemmän antiikin, tuli epäsuorasti verrattuna hoodoo.

Voodoo käsittää paljon aloja yhteiskunnassa kuten kulttuurin, filosofian, taiteen ja musiikin, perintö, kieli, lääketiede, oikeudenmukaisuus, henkisyys, ja teho. Hoodoo on vain murto-osa kaikista näistä. Hoodoo on myös keskittynyt enemmän valtaa ja henkinen puoli kuin mitään muuta.

Yhteenveto:

1. Voodoo on uskonto, kun hoodoo on perinteistä kansanmusiikkia taikuutta.
2. perustettu uskonto, voodoo on organisaatio ja järjestelmä, joka hoodoo puuttuu.
3. seuraajat voodoo ole sidoksissa muita uskontoja, vaan hoodoo harjoittavat roomalaiskatoliset.
4. Voodoo tuli täytäntöön välillisesti Haitin taas hoodoo tuli suoraan Afrikasta.
5. Voodoo voidaan pitää 'main uskoa', kun taas hoodoo voidaan pitää nimellisarvo on voodoo.