Ero EOQ ja JITEOQ vs JIT

Inventory on määrä varastojen yrityksen tai yhtiön ja katsotaan eduksi. Hyvä varaston hallinta on avain yritys 's, jonka tavoitteena on vastata asiakkaiden vaatimuksiin ja joilla on korkea kannattavuus. On kaksi tapaa hallita varaston, EOQ ja JIT.
Taloudellinen Order Määrä (EOQ) on määrä tai koko varaston, joka on tilattava kerralla joka minimoi tilaus- ja vuotuiset varastointikustannukset. Se pyrkii ylläpitämään materiaalien määrää halutulla tasolla pienin kustannuksin.

Kartoitus taso seurataan, ja kiinteä määrä yksiköitä on asetettu niin, että joka kerta kun se saavuttaa tilausnumero tasolla tarkka määrä on tilattu. Sitä käytetään varsinkin jos on jatkuvasti kysyntää tuotteen, ja uusi tilaus toimitetaan kokonaisuudessaan.
Se hyödynnetään seuraavia oletuksia: että tuotteen kysyntä ja tilaaminen kustannukset ovat vakioita, ja että kartoitus on käytetty loppuun kiinteällä nopeudella ja tietyn määrän yksiköitä on täydentää sitä sen lähtötaso.
Koska varastot täydennetään välittömästi, ei ole pulaa eikä lisäkustannuksia. Se minimoi pitämällä kustannukset ja järjestyksen kustannukset ja käyttää tätä yhtälöä:

S C kustannukset tilauksen
D C kysyntä rate
P C tuotantokustannukset
I C Korko (riskitön)

Just-in-Time (JIT) on japanilainen johtamisfilosofia joka keskittyy tarjoamaan asiakkailleen varastot oikeaan aikaan ja oikealla varastossa laatua ja määrää. Sen tavoitteena on vähentää prosessissa olevat ja kuljettaa kustannusten ja voittojen maksimointi samanaikaisesti.
Se luotiin taiichi Ohno, Toyota-johtaja, joka on isä tutkintaryhmän tai Lean Manufacturing. Se on kehitetty keinona yhtiön vastaamaan asiakkaiden 'vaatimukset ajoissa ja vähimmäisaika, resurssi, ja materiaali jätteet.
JIT on seuraavia etuja:Alennettu setup aika.
Parannettu tavaravirtoja varastosta hyllyjä.
Tehokas työntekijöiden 'taitoja.
Synkronointi tuotannon aikatauluja ja työaikana.
Vahvistaa tavarantoimittajasuhteet.
Säännöllinen täydentäminen tarvikkeita.

Se on tehokkainta, kun seuraavat Japani ammattietiikka sovelletaan: korkea motivaatio ja pyrkii saavuttamaan mahdollisimman korkeatasoisten, jakaminen taitoja, ideoita ja kykyjä saavuttaa kollektiivinen tavoite, asettaa työ yli vapaa, ja uskollisuudesta yritykselle.

Yhteenveto:

1. taloudellista järjestystä Määrä (EOQ) on tuotantomenetelmä, joka pyritään säilyttämään materiaalien määrää halutulla tasolla pienin kustannuksin, kun taas Just-in-Time (JIT) on japanilainen johtamisfilosofia jonka tavoitteena on tarjota asiakkaille oikea laji ja määrä varastojen oikeaan aikaan.
2. EOQ ylläpitää kiinteän määrän materiaalia sen varaston ja on tilausnumero tasolle, jossa se on täydennettävä välttää puutetta ja lisäkustannuksia, kun JIT keskittyy tavata asiakkaita 'vaatimuksia aikaan oikealla laadun ja määrän pienellä resurssien, aika, ja materiaali jätteet.