Ero CPM ja PERTCPM vs PERT

Projektinhallinta on tärkeä osa jokaisen liikeyrityksen. Aina kun uusi tuote tai palvelu on käynnistetty; Kun aloittamassa markkinointikampanja; tai kun järjestämisessä uusia projekteja; projektinhallinnan on tarpeen, jotta kaiken järjestyksessä ja onnistunut.

Koska kaikki hankkeet kuluttavat resursseja kuten materiaalit, aika, ihmiset, ja rahaa; alkaen yksi merkitsisi tehokkaan projektin johtoryhmä ja oikeus tekniikoita niiden saavuttamiseksi, erityisesti hankkeita, jotka ovat erittäin monimutkaisia ​​niitä.

Monimutkainen hanke normaalisti kohtaavat useita viivästyksiä ja saattaa ylittää myönnetyt se tehdä projektin erittäin kalliita ja jotka voivat johtaa tappioihin. Vaikka monia tekniikoita epäonnistua ratkaisemaan näitä ongelmia, on olemassa kaksi työkalua, jotka ovat osoittautuneet tehokkaiksi. Kaksi tehokkainta ja laajalti käytetty tekniikoita ovat Pert (PERT) ja kriittinen polku (CPM).

Vaikka molemmat palvelevat samaa tarkoitusta, eli nopea ja tehokas hankkeen toteutumista, ne ovat erilaisia ​​monin tavoin, kuten aika, että ne mahdollistavat jokaisen tehtävän.

CPM on tekniikka, jota käytetään hankkeisiin, joilla ennustettavissa toimintaa ja tehtäviä, kuten rakennushankkeissa. Sen avulla hankesuunnittelijoita päättää, mikä osa projektia vähentää tai lisätä, kun kompromissi on tarpeen. Se on deterministinen työkalu ja antaa arvio kustannuksista ja aikaa viettää, jotta hankkeen loppuun. Sen avulla suunnittelijat ohjaamaan sekä aikaa ja kustannuksia hankkeen.PERT, toisaalta, käytetään hankkeisiin, joilla arvaamattomia tehtäviä ja toimintoja, kuten tutkimus- ja kehityshankkeisiin. Se hyödyntää kolme arvioita ajasta hankkeen loppuun: todennäköisin, lupaavimmat, ja epäedullisimmassa.
Se on todennäköisyyksiin työkalu käyttää useita arvioita määrittää aika projektin valmistuttua ja valvoa toimintaa mukana projektissa, niin että se valmistuu nopeammin ja halvemmalla.

Hankkeisiin, jotka mahdollistavat pidemmän aikaa valmistua ja joita on vaikea arvioida, kuten tutkimukseen, PERT on sopiva; kun taas perinteisissä hankkeissa ennustettavissa toimintaa ja tehtäviä, CPM on sopiva.

Yhteenveto:

1. Pert (PERT) on projektinhallinnan tekniikkaa tai työkalu, joka soveltuu kohteisiin, jotka ovat arvaamattomia toimintoja, kun kriittinen polku (CPM) on projektinhallinnan työkalu, joka soveltuu kohteisiin, jotka ovat ennustettavissa toimintaa.
2. CPM käyttää yhtä arvio ajasta, että hanke voidaan saattaa päätökseen samalla PERT käyttää kolmea arvioita aikaa, että se voidaan täyttää.
3. CPM on deterministinen projektinhallinnan työkalua PERT on todennäköisyyksiin projektinhallintatyökalu.