Ero Kapitalismi ja KorporatismiKapitalismi vs Korporatismi

Kapitalismi on sosiaalinen ja taloudellinen järjestelmä, jossa tunnustetaan yksilön oikeuksia, kuten oikeus omistaa ominaisuuksia ja hallussa tavaroiden yksilön 's henkilökohtaiseen kulutukseen. Korporatismi, toisaalta, on eräänlaista talouden luotiin mahdollisuus sosialismi ja aikoo saavuttaa sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ja tasa tarvitsematta ottaa pois yksityistä omaisuutta yksittäisistä jäseninä. Se korostaa myönteistä vaikutusta, joka hallituksella on varmistettaessa sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja hillitsemisestä yhteiskunnallinen levottomuus kuin ihmiset huolehtivat itsestään etuja.

Avain pelaaja kapitalistisessa taloudessa on yksilön tai ryhmän yksilöitä. Heille annetaan yhtäläiset mahdollisuudet kilpailla kuin ostajien tai myyjien omaisuuden tai tavaroiden vapailla markkinoilla ilman, että hallituksen lukuun ottamatta sääntöjä ja määräyksiä, jotka ylläpitävät yhtäläiset. Tavarakaupan ja palvelut ovat riippumattomia toimia yksilöitä. Ei ole tilaa aggression kapitalistisessa yhteiskunnassa. Sydän korporatistiseen talouden, toisaalta, on poliittinen yhteisö, joka on saavuttaa täyden potentiaalinsa, jotta yksityiset yhteiskunnan itsensä toteuttamiseen ja onnellisuutta.

Kapitalismi antaa ihmisille rajattomat mahdollisuudet luoda vaurautta itselleen ja omistaa niin paljon ominaisuuksia ja tavaroiden että heillä on varaa ostaa. Tämä johtaa epätasa joka voi lopulta motivoida yksilöitä työskennellä lisää vaurautta kiinni muiden ihmisten kanssa. Yksilöt ovat kuitenkin kunnioittamaan muiden yksilöiden ja välttää pakottamista. Kaikenlainen hyökkäys toisen yksilön pidetään laittomana.

Vertailun korporatismi on kollektivistinen yhteiskunta kuten sosialismi. Korporatismi kuitenkin vain kansallisti yksityisomaisuutta todellisuudessa eikä lain nojalla. Se yhdistää kapitalismin ja sosialismin säätelevät yhteiskunnan ja talouden. Sellaisena se mahdollistaa yksityisten yritysten toimintaa siedettävissä rajoissa samalla priorisoida ja edistetään suurhankkeiden valtion. Hallitus perustelee luomista julkisen ventures väittää, että ei ole olemassa ottajat tiettyjen hankkeiden, jotka ovat välttämättömiä, jotta ihmiset yksityissektorilta koska hankkeet ovat valtavia ja vaativat paljon investointeja, että liikemiehet ei ole varaa.

Mitä työvoimaan, kapitalismi ratkaisee työ- kysymyksiin työehtosopimusneuvotteluissa jossa edustajat johdon ja ay istua yhdessä päästä sopimukseen asioista. Korporatismi, toisaalta, järjestää työ- ja hallinta osaksi tärkeimpien etujärjestöjen tai yhtiöt neuvotella ongelmia, kuten työvoimaan edustajiensa välityksellä.

Sekä kapitalismi ja korporatismin ovat edelleen harjoitetaan tänään ja jopa rinnakkain ja hyväksytään poliitikot kuin advocacies.Yhteenveto:

1. Kapitalismi on taloudellinen järjestelmä, joka tunnistaa yksilön oikeuksia, kun korporatismi on poliittinen ja taloudellinen järjestelmä, joka pyrkii sosiaalista oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa yksilöiden.

2. avainasemassa kapitalistisessa yhteiskunnassa on henkilö, joka on työskenneltävä omaa hyvinvointia samalla keskeinen hahmo korporatistiseen yhteiskunnassa on poliittinen yhteisö, joka tulee toimia yksilön 's itsensä toteuttamista ja onnellisuutta.

3. Kapitalismi on individualistinen yhteiskunta kun korporativismin on kollektivisti.

4. Labor kysymyksiä Kapitalismin ratkaistaan ​​työehtosopimusneuvotteluissa kun korporatismi taklauksia tällaisia ​​kysymyksiä neuvottelemalla.