Ero niukkuus ja RiittämätönNiukkuus vs Pulaa

Termit 'niukkuus' ja 'pula' kaikkien pitäisi tarkastella viitaten käsitteisiin mikrotalouden koska tarkastelemalla sekä käyttämällä maallikko 'näkökulmasta tekee kaksi lähes vaihdettavissa. Joten nämä kaksi käsitettä ovat hyvin toisiinsa ja on jotain tehdä mallin kysynnän ja tarjonnan. 'kysyntä' on halu kuluttajayhdistyksiltä kohti tiettyä tavaraa tai palvelua, kun 'tarjonta' on saatavuus jälkimmäisen. Näitä käsitteitä käytetään mittaamaan markkinahintojen että olisi enemmän tai vähemmän olla piste, joka tekee kysyntä vastaa tarjontaa.

Kyllä, kaikki resurssit tai tavarat ovat niukkoja. Ne ovat luonnollisesti rajoitu! Niukkuus on siis perustuu oletukseen, että on todellakin olemassa rajoitettu määrä tavaroita tai palveluja. Päinvastoin, pula on tukena myyjän 'päätös pidättää myyntiin tiettyjä tuotteita niiden nykyisessä hintalappu. Voit itse ratkaista tämän ongelman nostamalla hintoja tai tuomalla ulkomaisten tuotteiden mainitun tuotteen.

Kun jotain on niukasti, tämä suoraan tarkoittaa, että sinun ei 't on raaka-aineita, valmistusta, tai tehdä tuote. Joten jos siellä on niin paljon kysyntää tietyn tavaran tai palvelun, kun resursseja tehdä, että tuote tai palvelu on niukka, niin on niukkuuden palvelun tai tuotteen. tämän vuoksi markkinat venähtää sen myyntihinta kunnes tulee aika, jolloin ostohinta on sama kuin nykyisen tarjonnan.

Konkreettinen esimerkki on kyse avokadot, kauden hedelmiä. Aikana sesongin, sen myyntihinta on halpa, koska siellä on paljon saatavilla avokadot markkinoilla. Kun kausi alkaa mennä pois, avokado hinta alkaa nousta, koska äkillinen lasku sen tarjonnan. Kun se 's jo sesongin, tulee olemaan niukkuutta avokadot.Hyvä esimerkki on pulaa on, kun öljy-yhtiöt yllättäen nostaa kaasun hinnat tuotteita. Kuluttajat on pakko leikata alas kaasunkulutustaan ​​välttää hintojen nousua. Joten hallitus auttaa kuluttajia asettamalla ylimääräistä voittoa verojen kyseiset yritykset pohjustaa kiinteisiin kaasun hinnat. Tämän vuoksi ne ovat haluttomia myymään enemmän kaasua tuotteita määrä tarkistetaan hallituksen vaikka heillä on paljon kaasun tarjonnan. Tuloksena on vähemmän kaasua kiertävän markkinoilla luomisessa kiireinen linjat vain ostaa kaasua ja mahdollisia säännöstely. Näin ollen 's kaasun pulaa.

Yhteenveto:

1. niukkuus on luonnollinen esiintyvä ilmiö. Se on aina olemassa.
2. Puute on valinta ihmisen tekemä.
3. Puute voidaan ohjata tuontia (tuotteiden pula) ulkomailta.