Ero CPI ja PCEEro CPI ja PCE

CPI on Kuluttajahintaindeksi ja PCE on Personal kulutusmenot. Sekä CPI ja PCE ovat termejä käytetään mittaamaan kuluttajainflaation. Vaikka päättäjät ja taloudellinen analyytikot käyttää näitä kahta termiä, kuluttajahintaindeksi on enemmän tiedossa on kaksi.

PCE yksinkertaisia ​​sanoja on mitta hinnan muutosten kuluttajapalvelujen ja tavaroita. PCE on mitta todellinen sekä laskennallinen menot kotitalouden. Personal kulutusmenoja suunnattu lähinnä yksilöitä.

Ensisijainen indeksointimenetelmästä, CPI mittaa muutoksia ostovoiman keskimääräinen perhe. Kuluttajahintaindeksi inflaatio määritetään vertaamalla CPI senhetkisen kuukausi CPI vastaavan kuukauden aikana edellisenä vuonna. CPI lähinnä määrittää muutoksia hinta suhteessa elinkustannusten.

Yksi eroja, jotka voidaan nähdä välillä CPI ja PCE on, että entinen perustuu Laspeyres'n indeksin ja jälkimmäinen perustuu Fisher-Ideal kaava.Toinen ero on, että suhteellinen painot kullekin kohteen hintojen kaksi indeksit perustuvat eri tietolähteistä. Vaikka Kuluttajahintaindeksi perustuu kotitalouskyselyiden henkilökohtainen kulutus menot perustuu yrityskyselyitä.

Vaikka kuluttajahintaindeksi mittaa kaikki ulos- of- paikan käteismenot koko Urban kotitalouksiin yksityisen kulutuksen käsittelee yksilön 's tai mikä tahansa voittoa tavoittelematon laitos' menoihin palveluihin ja tavaroihin. Tämä tarkoittaa sitä, että tietyt sisältyvät kuluttajahintaindeksissä eivät sisälly yksityisen kulutuksen ja päinvastoin.

Yhteenveto

1. PCE yksinkertaisia ​​sanoja on mitta hinnan muutosten kuluttajapalvelujen ja tavaroita. Ensisijainen indeksointimenetelmästä, CPI mittaa muutoksia ostovoiman keskimääräinen perhe.
2. CPI perustuu Laspeyres'n indeksin kun PCE perustuu Fisher-Ideal kaava.
3. Vaikka kuluttajahintaindeksi perustuu kotitalouskyselyiden henkilökohtainen kulutus menot perustuu yrityskyselyitä.