Ero Hammashoitaja ja SuuhygienistiHammashoitaja vs Suuhygienisti

Alalla hammaslääketieteen ja oikomishoidon, on olemassa myös useita muita osallistuvien ammattilaisten hoitoon potilailla, joilla on hampaiden tai suuontelon huolenaiheita syrjään oman tunnettu hammaslääkäreitä. Joista kaksi on suuhygienistin ja hammashoitaja. Koska kaikki eivät kiinnitettävä erityistä huomiota niihin, niiden roolit ja vastuut ovat hieman hämmentyneitä. Auttaa poistaa pilvi väärinkäsityksen, lukemista.

DA, tai hammashoitaja, on luultavasti hammaslääkäri 'tärkein kumppani. Hänen ympärillä, kokonaistyömäärästä hammaslääkärin vähenee huomattavasti. Se täytyy olla yksi lähellä, että on valmis työskentelemään käsi kädessä hammaslääkäri. DA on laaja toimenkuva. Hän on se, joka valmistelee kaikki puolesta hammaslääkäri jotta tämä juuri näkyy todellinen tarjoamisen hammashoidon. Jotkut hänen selvimmin tehtäviin kuuluvat: valmistelee ja steriloi hammaslääketieteen välineet ja tarjottimia, hoitaa lab työtä, altistaa potilaan röntgen ja tietenkin auttaa hammaslääkäri koko varsinaista käsittelyprosessia.

Vaikka tämä iso suurin osa vastuusta, DA todella ei tarvitse saada luvan harjoitella. Useimmat saavat sertifioinnin niin lyhyt kuin alle vuoden koulutuksen. On kuitenkin olemassa joitakin lisensoitu DA entistä laajennettu rooli, kuten kärjessä soveltamisen väliaikainen hampaiden kruunujen, tekee hampaita kiillotus, ja suorittaa muita siihen liittyviä muotoja hammashoitoa samalla valvoo hammaslääkäri.

Vaikka juuri pidetään valinnaisena lisäosa hammaslääkäripalvelut asetelmia, hygienists ovat yleensä läsnä menestyksekkäin käytännön asetuksia. DH, tai suuhygienisti, on yksi sinun helposti tarkkailla tekevän muistiinpanojen tekeminen työtä. Ne vastaavat hampaan kartoitus ja myös tärkeässä asemassa valmennus potilaan asianmukaisesta hampaiden terveys opetukset painottaen erityisesti ennaltaehkäisevää hoitoa. He vastaavat myös poistaa ompeleita ja hampaiden kastikkeet.DHS täytyy suorittaa suositellut krediittejä hygieniaa koulu, joka yleensä ulottuu 2-4 vuotta. Tämän päälle, niiden on läpäistävä valtion koe, jotta ne voivat saada lisenssin.

Kannalta palkan, DA ansaita noin $ 34.000 vuodessa keskimäärin, vaikka tämä määrä voi olla niin korkea kuin $ 60,000 asetuksista riippuen ja laajennettu rooleja. Sitä vastoin hygienists 'tavallisesti noin $ 66000 vuodessa mukaan 2008 tilastoja Bureau of Labor. Jotkut DHS palkataan sopimussuhteista riippuen kysynnästä.

Yhteenveto:

1. Dental avustajat pidetään ylimääräinen käsivarsi hammaslääkäri koska ne auttavat häntä koko menettelyistä ja auttaa valmistamaan tai puhdista hammaslääketieteen välineet.
2. Suuhygienistien on kattavampi koulutus- ja lupavaatimuksiin verrattuna tapauksessa hoitajille.
3. Suurin osa suuhygienistin ansaitsevat enemmän kuin hoitajille.