Ero Corporation ja OsuuskunnatCorporation vs Osuuskunnat

Jos henkilö ilman liike tai taloudellisesta taustasta, se olisi helppo sekoittaa ja sekoittaa käsitteet osakeyhtiön ja osuuskunnan. Molemmat ovat liikelaitokseen, jotka on luotu varten voiton ja luokitellaan kokonaisuutena rajoitetun vastuun. On kuitenkin olemassa enemmän eroja näiden kahden käsitteen kuin niiden samankaltaisuudet.

Kun se tulee omistusoikeuden, yhtiö omistaa sen osakkeenomistajille, jotka nimittää hallitus valvoa koko yrityksen tai liiketoiminnan. Toisaalta, osuuskunta omistaa sen jäsenet, ja se ei tarvitse hallituksen tekemään päätöksiä tai värvätä määräysvalta kyseisessä yrityksessä.

Osuuskunta on voittoa tavoittelematon järjestö, koska se palauttaa kaikki voitot annetaan takaisin jäsenille. Se ei 't vaativat osakkeiden tai osuuksien todisteena omistuksen. Toisaalta, yhtiö voi antaa varastoja (yksityisen tai julkisen) avoimilla markkinoilla vai ei. Se voi olla myös voittoa tai voittoa yhtiö. Mitattuna oikeudellinen riippumattomuus, yhtiö pidetään erillinen oikeudellinen yksikkö omistajilleen.

Järjestynyt yleensä hoitaa liikemiehet kun osuuskunta operoi sen jäsenet. Osuuskunta voi käynnistää kuluttaja osuuskunta tai työntekijä osuuskunta. Toinen luokittelu kuuluisi taloyhtiössä, maatalousosuuskunta, hyödyllisyys osuuskunta, luotto-ja osuuspankkitoimintaan. Samaan aikaan yhtiö voi olla useita erilaisia, kuten General Corporation, Close Corporation, LLC Corporation (tai osakeyhtiö), ja S Corporation. Toinen luokittelu on olla yksityinen tai julkinen yhtiö

Toinen ero näiden kahden välillä on sen tarkoitus. Useimmat yritykset tarjoavat tuotteita tai palveluja suurelle yleisölle ja julkisen kulutuksen tehdä sen toiminta on pk tai suuren mittakaavan perusteella, kun osuuskunta on pienemmässä mittakaavassa, jonka tarkoituksena on tarjota tarpeiden ja jäsenpalveluja.On myös monia keskeisiä toimijoita yhtiö: omistajat, johtajat ja virkamiehet, jotka hallinnoivat yhtiö, työntekijöille, jotka tarjoavat palveluja tai tuotteita, ja asiakkaat. Osuuskunnassa on vain jäseniä, jotka palvelevat näitä edellä mainittuja rooleja.

Osuuskunta yleensä myöskään ole kilpailua, kun se tulee sen tuotteita tai palveluita, kun yhtiö voidaan havaita useita kilpailijoita vapailla markkinoilla, joka tarjoaa samoja tuotteita ja palveluja. Yhtiö on seurausta yhtiöoikeuteen samalla osuuskunnan edustaa ideologia taloudellisen demokratian

Yhteenveto:

1. yhtiö on useita keskeisiä toimijoita: osakkeenomistajilleen, jotka toimivat sen omistajat, johtajat ja virkamiehet, jotka hallinnoivat koko yrityksestä, sen työntekijöitä, jotka palvelevat tuotteita tai palveluja, ja asiakkaat, sen aiottu kohdemarkkinat. Toisaalta, osuuskunnan on sen jäsenet toimivat neljä roolit totesi yritysympäristössä.
2. On olemassa kolmenlaisia ​​yrityksiä: yleensä lähellä, S-tyyppinen, ja LLC vaikka osuuskunta voidaan luokitella asiakas tai työntekijä osuuskunta. Muita luokituksia voidaan soveltaa sekä yritysten ja osuuskuntien
3. Tarkoituksena yhtiö on tuottaa tuotteita ja palveluita markkinoiden taas yhteistyöhön säädetään tarpeisiin ja palvelut sen jäseniä.
4. yhtiö voi olla pieni, keskikokoinen tai isokokoisia ja voi huolehtia kansallisen tai kansainvälisillä markkinoilla. Osuuskunta on yleensä pienimuotoinen yksikköön, koska sen kohderyhmä ovat sen jäseniä tietyn edun.