Ero valmennus ja neuvontaValmennus vs Neuvonta

Neuvonta ja valmennus ovat kaksi hyvin erilaista ammateissa. Ne keskittyvät hyvin eri näkökulmat ihmisen ja tuottavat hyvin erilaisia ​​tuloksia. Ihmiset, jotka eivät ole tietoisia eroista sekoittaa niitä keskenään termi 'valmennus' on suhteellisen uusi termi ja ammatti, joka alkoi 1980-luvulla.

Pääpaino neuvonta on 'ohi' henkilö. Neuvonta auttaa heitä käsittelemään henkilökohtaisten ristiriitojen, tuskaa, suhteet, ja sitä voidaan tai ei voi vaatia hoitoa jonkinlaista; kun taas valmennus keskittyy pääasiassa 'läsnä' henkilön; valmennus heitä olemaan käytännöllisiä, asetetaan selkeät tavoitteet heidän henkilökohtaisen ja ammatillisen elämän, enemmän vastuussa, jne voi tai ei edellytä valmentaja esiin menneisyyden henkilön valmentaa.

Neuvonta perustuu käsittelee tunteita henkilön taas valmennus käsittelee toimista, niiden tuloksia, ja mietitään mahdollisuuksia henkilö. Menetelmässä neuvonta kuuluu kliinisen diagnoosin tai diagnosoimaan suhteen ristiriitoja ihmisten ja tunnistaa kaikenlaista toimintahäiriö taas valmennus liittyy tutustuttaessa mahdollisista ja asettaa saavutettavissa olevia tavoitteita ja niiden saavuttamiseksi. Valmennus sisältää asiakkaita, jotka tekevät jo hyvin elämässä ja haluavat edelleen parantaa tilannetta.

Tärkein kysymys neuvonta on 'Miksi?' Kun taas tärkein kysymykset valmennus ovat 'miten, milloin ja mitä' ja toisinaan 'Miksi?'
Tavoitteena neuvonta on auttaa henkilöä ratkaisemaan hänen kipua ja parantaa johdonmukaisesti henkistä hyvinvointia. Ihmiset ovat auttaneet ottamaan enemmän vastuullisuutta niiden tunteita. Muutokset on vaikea mitata, mutta ne voidaan tunnistaa. Parannus on hyvin hidasta ja tuskallista. Kun taas valmennus päätavoitteena on auttaa ihmisiä oppimaan paremmin ja uusia välineitä ja taitoja voidaan parantaa niiden tulevaisuuden. Se on mitattavissa ja käsittelee ulkoisen käyttäytymisen asiakkaan. Se on nopea ja miellyttävä.Sikäli kuin suhde terapeutin ja asiakkaan osalta, terapeutin on tarkoitus ensin ongelma ja sitten antaa ohjeita ja niiden asiantuntemusta auttaa paranemista. Valmentaja on kuitenkin tasavertaista suhdetta. Hän auttaa tunnistamaan ongelmia tai haasteita ja sitten yksittäiset käsittelee heidän omasta kun valmentaja valvoo.
Terapeutin neuvonta vastaa sekä prosessin ja tuloksen hoidon taas valmennus valmentaja vastaa ainoastaan ​​prosessin, ja asiakas lopputulosta.

Terapeutti edellytetään olevan epäsuoria, huolenpitoa, sovitus, ja mieleen. Niiden tulee olla asiantuntemusta aiheista, kuten lasten hyväksikäytön ja martial neuvonnan jne Valmentaja on kuitenkin oltava enemmän katalyyttinen ja haastava ja erittäin suora tarvittaessa. Hän ei vaadi asiantuntemusta tahansa opetettavan asian.
Neuvonta on katettu osittain vakuutuksen, mutta ei koskaan kolmas osapuoli. Valmennus ei kuulu vakuutuksen.

Yhteenveto:

1. Neuvonta käsittelee menneisyyden tunteita henkilön; valmennus käsittelee esillä olevan potentiaalia henkilön ja parantaa tulevaisuudessa entisestään.