Ero testaus ja laadunvarmistusTestaus vs Quality Assurance

Molemmat 'testaus' ja 'laadunvarmistus' viittaavat prosesseihin, jotka yhtiö varmistaa laadun. Suurin ero on vastaanottaja mainittujen prosessien ja tavoite kunkin prosessin.

Testaus on myös yleisesti kutsutaan laadunvalvontaa. Se on ennaltaehkäisevä toimenpide tai menetelmän laadun varmistamiseksi tietyn tuotteen tai palvelun. Laadunvarmistus, verrattuna, on prosessi laadun prosessin tai käytettyjen menetelmien tuottamiseksi laatutuote.

Testauksessa tosiasiallinen toiminta tai tuotteen käytön hyvin hallinnassa ja erilaisissa olosuhteissa. Tulokset kirjoitetaan, luetteloidaan, säilytetään, ja tulkitaan sen arvioimiseksi, onko tuote on jopa määrätty standardien yrityksen ja markkinoiden. Jos tuote läpäisee testauksen, se on valmis kaupan pitämistä ja jakelua yleisölle.

Samaan aikaan, laadunvarmistus liittyy laadun varmistamiseksi prosessi ennen varsinaista testausta. Se liittyy myös koko prosessin tuotekehityksen seurantaan ja arviointiin. Sisällä prosessin laadunvarmistuksen standardit, tekniset ja muut arviointimenetelmiä otetaan huomioon ja pannaan. Toinen osa tätä prosessia on löytää mahdollisia ongelmia tai poikkeamia tuotteen tai palvelun.

Tavoitteena Molempien prosessien myös erilainen. Tavoitteena testaus on havaita ja löytää virheitä ja suosittelemalla menettelyt miten estää niitä samalla tavoitteena laadunvarmistus on virheiden estämiseksi.

Testaus on noudatettava ennalta määrätty standardeja, säännöksiä, ja menetelmiä ennen suorittaa todellinen testi. Jos tuote tai palvelu doesnt 't noudattaa, se otetaan uudelleen arvioinnin ja lisätutkimuksia. Samalla asioita tällä tavalla, tuote on varmistettu sen laadusta. Testaus myös toimii kuten validointiprosessin tuotteen.

Toisaalta, koska laadunvarmistus käsittelee prosessia että tuote sitoutuu, se vakuuttaa, että laatu, ei vain tuotetta, vaan menetelmän, saavutetaan lopussa prosessin. Tämä tekee laadunvarmistus muotona tarkastuksen. Myös laadullisesti, testaus on enemmän tuote-suuntautunut, kun laadunvarmistus on enemmän prosessi-suuntautuneita.

Laadunvarmistus tulee ensin ennen testausta ja alkaa yleensä alkuperäisen puhkeamista hankkeen. Se määrittelee vaatimukset ja menettelyt ennen varsinaista testausta. Mikä on päätetty, mitä tullaan suoritetaan varsinaisessa testissä itse.Standardit laadunvarmistusta voidaan määrittää riippumaton joukkue syrjään joukkue, joka tekee testauksen. Myös prosessin laadunvarmistus on riippumaton prosessi testaus. Käsite laadunvarmistus on myös laajempi ja suurempi laajuus verrattuna testaus. Se sisältää muita prosesseja, kuten vakaus, käytettävyys, turvallisuus, ja muita keinoja tarkastuksen.

Yhteenveto:

1. Sekä testauksen ja laadunvarmistuksen ovat työn ja menetelmien määrittämiseksi laatua. Ne ovat myös osa prosessia tuotekehityksen ja ovat edellytys menestyksekkäälle tuotestandardeista ja tarkastuksia. Testeissä laadun takaamiseksi, kun laadunvarmistus on varmistaa laadun.

2. Testaus 'tavoitteena on löytää virheitä tietyn tuotteen, kun laadunvarmistus käsittelee enemmän virheen estäminen.

3. Testaus on enemmän suuntautunut kohti tuotetta, kun laadunvarmistus on keskittynyt enemmän prosessi varmistaa tuotteen laatua. Testaus on muoto validointi samalla laadunvarmistuksen keskittyy tarkastettavaksi.

4. Testaus on vain osa laadunvarmistusta. Laadunvarmistus on laajempi ja muita komponentteja, kuten turvallisuus, käyttäjien tyytyväisyyttä, vakautta, laatua, ja käytettävyys.

5. Molemmat prosessit määräytyvät erillisen riippumattoman joukkuetta. Molemmat prosessit ovat myös riippumattomia toisistaan.