Eroa on PGDM ja MBAPGDM vs MBA

'PGDM' ja 'MBA' ovat molemmat jatko kursseja erityisiä toimielimiä, jotka ovat jo suorittaneet kandidaatin 's tutkinto. Sisältö ja laajuus kunkin kurssin eroavat toisistaan.

PGDM ja MBA: mitä he edustavat

'PGDM' tarkoittaa 'Jatko Diploma in Management.' Se on tutkintotodistus kurssi alkanut GB, kun taas 'MBA' on lyhenne sanoista 'Master of Business Administration, tutkintoa käyttöön Yhdysvalloissa, joka on hankittava tohtorintutkinto, korkein jatkotutkinto käytettävissä.

PGDM ja MBA: missä saada niitä

PGDMs voidaan saada kauppakorkeakouluissa tai muu yksityisiä. MBA-ohjelmia, puolestaan ​​tehdään yliopistojen ja korkeakoulujen liittyvät laitokset.

PGDM ja MBA: Uramahdollisuuksia

Koska tutkintoa, MBA-ohjelmat ovat paljon tunnustettu. Tutkinnon MBA-ohjelmia on enemmän työtä ja uranäkymät puhumattakaan ne ovat taloudellisesti palkitsevaa samoin.

PGDM ja MBA: Opetussuunnitelma

PGDMs perustuvat käytännön tietoa, teollisuuden suuntauksia ja vaatimuksia. Opetussuunnitelma on joustava ja yleensä sopusoinnussa nykyisiä teollisuuden käytäntöjä. Opetussuunnitelma on Master of Business Administration tutkinto on erittäin jäykkä eikä joustava siinä mielessä, että sitä voidaan muuttaa usein. Se on yleensä akateemista ja teoria suuntautuneita. Kokeet ja muita kursseista ovat yleisiä.Potentiaaliset opiskelijat voivat opiskella koko-tai osa-aikaisesti molemmilla kursseilla. MBA voidaan edelleen luokitella eri tyyppeihin, kuten: Executive MBA, kiihtyi MBA, etäopiskelu tai Dual MBA.

PGDM ja MBA: Pääsyvaatimukset

Ottamista MBA yliopisto on paljon vaikeampi kuin kirjoittamalla PGMD kurssin. PGMDs vaativat vain poikamies 's aste. Mutta syöttää MBA-ohjelma, yksi on läpäistävä pääsykoe ja henkilökohtainen haastattelu on paitsi poikamies' s aste. Monissa tapauksissa suositukset työtovereiden tai osakkuusyritysten tarvitaan vahvistaa yhden 's hakemuksen MBA-ohjelma.

PGDM ja MBA: Laajuus

PGDMs keskittyvät hallintaan. MBA puolestaan ​​keskityttävä hallintaan vaan kaikkia näkökohtia liiketoimintaa, kuten kirjanpito, talous, rahoitus, markkinointi, ja henkilöstöhallinnon. MBA on enemmän sisältöä ja akateemista leveys verrattuna PGDM.

PGDM ja MBA: Kustannukset

Molemmat voivat vaatia samaa kesto tutkimuksessa, mutta kustannusten kannalta, MBA ovat kalliimpia kuin PGDM kurssin.

Yhteenveto:

Sekä MBA ja PGDMs ovat jatko-opintoja, jotka tarjoavat erikoisosaamista liiketoiminnan teollisuuden. Molemmat kurssit käytetään usein etua uramahdollisuuksia.

'PGDM' tarkoittaa 'Jatko Diploma in Management,' tutkintotodistus tietenkin, että on ammattimainen johtamistapa. 'MBA' tarkoittaa Master of Business Administration, tutkinto kurssi, joka on akateeminen lähestymistapa liiketoimintaa.

PGDM kursseja tarjotaan yleensä yksityisten yritysten ja laitosten taas MBA myöntää yliopiston tai laitoksen sidoksissa yhteen. MBA voidaan edelleen jatkanut tohtorintutkinto (tai yksinkertaisesti PhD).

PGDM opetussuunnitelma on joustava ja suunniteltu nykyisiä trendejä ja vaatimuksia. Samaan aikaan MBA opetussuunnitelma on jäykempi, akateemista-pohjainen, ja teorian suuntautunut. Koska korkeakoulututkinto, MBA on erilaisia ​​vaaditaan kursseista kuten tentit, raportit, ja tapaustutkimuksia.

MBA tiukemmat pääsyvaatimukset. Edellytyksenä kandidaatin 's aste, haastattelu, suositusten ja loppuun tentti. Saat PGDM, kandidaatin' s tutkinto voi riittää sen vaatimus.

PGDM ja MBA-opiskelijat voivat olla koko ajan tai osa-aikaisesti. Kuitenkin jotkut MBA-opiskelijat voivat ilmoittautua kiihtyi, Executive, Dual tai etäopetusta MBA.

MBA sisältää monia aiheita koskevat koko osa liiketoimintaa, johon kuuluu talous, kirjanpito, henkilöstöresurssit, rahoitus, markkinointi ja hallinto. Sen sijaan PGDMs käsittelevät pääosin hallintaan.