Ero Sudan ja Etelä-SudanSudan? vs Etelä-Sudan

Sudan ja Etelä-Sudan on monia poliittisia kysymyksiä, jotka erottavat heidät. Monet meistä ovat todella sekava jos Sudan ja Etelä-Sudan ovat kaksi maata tai vain yhden maan. Ne tulevat olemaan kaksi eri maassa vuonna 2011 Etelä-Sudanin erottaa mantereelta.

Sudan on Afrikan suurin maa. Se on pitkä historia, joka on nähnyt kaksi sisällissotien. Ensimmäinen sisällissota jatkettiin 17 pitkän vuoden välillä 1955 ja 1972. Toinen sisällissota alkoi vuonna 1983 ja kesti vuoteen 2005. sisällissodat perustuivat pääasiassa taloudellisista, etninen ja uskonnollinen erot. Toinen sisällissota päättyi, kun Sudanin hallitus tehnyt sopimuksen kapinallisten kanssa eteläisen alueen.

Etelään Sudanin ihmiset sotivat hallitusta vastaan ​​itsenäisen maan. Etelä-Sudan on todennäköisesti julkistetaan itsenäinen maa vuonna 2011. Vaikka joitakin poliittisia lukuja väittävät, että maa ei tulisi erottaa, poliittisia johtajia Etelä-Sudanin vastustaa yhtenäisyyttä, demokraattisuutta, ja maallinen Sudan.

Kun puhutaan uskonnon, ihmiset Etelä-Sudanin ovat kristittyjä taas ihmiset Sudan eivät ole.

Sudan on osa Yhdistyneiden Kansakuntien vuodesta 1956 taas Etelä-Sudan on vielä tullut osa sitä.Sudan rajautuu pohjoisessa Egypti, koilliseen Punaisenmeren rannalla, idässä Etiopian ja Eritrean, kaakossa Ugandan ja Kenian lounaaseen Keski-Afrikkalainen tasavalta ja Kongon demokraattinen tasavalta, lännessä Chad ja koilliseen Libya.

Etelä-Sudan, kuten nimi merkitsee, on kohti eteläosassa maata. Itään, se rajautuu Etiopia, etelässä Ugandan, Kenian ja Kongon demokraattisessa tasavallassa, lännessä Keski-Afrikkalainen tasavalta.

Khartum on pääoman Sudanissa, ja Juba tulee olemaan pääkaupunki Etelä-Sudanin.

Yhteenveto:

Sudan on Afrikan suurin maa.
Sudan on nähnyt kaksi sisällissotien. Ensimmäinen sisällissota tapahtui 17 vuotta välillä 1955 ja 1972. Toinen sisällissota alkoi vuonna 1983 ja kesti vuoteen 2005.
Kun puhutaan uskonnon, ihmiset Etelä-Sudanin ovat kristittyjä taas ihmiset Sudan eivät ole.
Sudan on osa Yhdistyneiden Kansakuntien vuodesta 1956 taas Etelä-Sudan on vielä tullut osa sitä.