Ero Cebuano ja VisayanCebuano vs Visayan

Molemmat 'Visayan' ja 'cebuano' ovat adjektiiveja käytetään kuvaamaan tiettyä etnistä ihmistä Filippiineillä ja kieltä he käyttävät kommunikoida.

Visayan on adjektiivi, joka tarkoittaa ihmisiä asuu Visayan alueella, toiseksi suurin massa maa Filippiineillä. Visayan, kuvaileva substantiivi viittaa kokoelma ihmisiä ja kieltä, että tietyllä alueella äidinkielenään. Etnisten ryhmien ja kielten, jotka ovat osa Visayan ovat yhteisiä termejä, tunnettu Bisaya paikallisella kielellä.

Visayas koostuvat eri saarilla kuten Bacolod, Iloilo, ja Roxas, Antiikki, Aklan, Capiz, Romblon, Samar ja Leyte. Se on koti Visayan ihmiset, joka käsittää eri etnisten ihmisiä kuin Cebuano, hiligaino tai Ilonggo, Aklanon, Capiznon, Kinaray-a, Bantoanon, Romblomanon, Cuyonon, Waray, Surigaonon, Butuanon, Tausug jne Valtaosa Visayas ovat Roomalaiskatolinen koska se on myös ensimmäinen paikka, jossa länsimaalaiset (erityisesti Espanjan) perustettiin kristinuskon paitsi maassa, mutta Aasian alueella.

Visayan kieli on osa Keski Filippiinien kieli, joka myös Tagalog ja Bicol. Ryhmään kuuluu 30 kieltä jaettuna 5 alaperheiksi. Näitä subfamilies ovat: Asi, Cebuano, Suriganos, Keski- ja Länsi Visayas, ja Tausug.

Toisaalta, Cebuano on erityinen nimi kansa ja kieli Visayan alueella. Cebuano ihmiset ovat ihmisiä, jotka ensisijaisesti asuvat maakunnassa Cebu. On kuitenkin myös sovellettavissa henkilöön, joka on kotoisin tämän erityisen maakunnan tai on esi tausta, joka voidaan jäljittää tähän tiettyä etnistä ryhmää. Ihmiset ovat tunnettuja vieraanvaraisuudesta ja, kuten useimmat muut filippiiniläisiä, kuten hurskas filippiiniläisiä.Cebuanos ensisijaisesti puhuvat Cebuano vaan pystyvät myös keskustelemaan hyvin Englanti ja Tagalog. Cebuano, kuin kieli, on osa Visayan kielistä yhtenä sen subfamilies ja yksi puhuttuja Visayan alueella. Sitä pidetään näkyvin kielille Cebu, Bohol, Negros Oriental ja Occidental, Samar ja Masbate.

Kuten Tagalog ja filippiiniläiset, The Cebuano kieli on myös vaikuttavat voimakkaasti Espanjan kielen kun Filippiineiltä oli Espanjan vallan alla. Kieli oli alun perin kolme vokaalia mutta lisäsi kaksi seurauksena vaikutuksen ja muutokset aakkoset.

Cebuano tunnetaan myös Sugbuhanon tai Sinugbuhanon. Kieli on kaksi standardia, perinteinen Bisaya ja moderni Tamdanan.
Liittyvät luokittelu kielellä molempien Visayan ja Cebuano kuuluvat Austronesialaiset kielen perheen ja myös luokitellaan Länsi tai Indonesian alaryhmän ja Keski Filippiinien kielellä. Austronesialaiset kieli perhe on aiemmin tunnettu nimellä Malaijilais-Polynesian kielikuntaan.

Yhteenveto:

1. Visayan kieli ja Cebuano ovat molemmat etiketit tietyt henkilöt ja kieliä, jotka elävät ja puhutaan Visayas alueella Filippiineillä.
2. 'Visayan' pidetään yleisnimi, kun taas 'cebuano' pidetään tietyllä aikavälillä tai kuvaus.
3. Molemmat ehdot olivat peräisin paikkaan. Visayan on johdettu Visayas, toisen alueen Filippiinien, kun taas Cebuano tuli maakunta Cebu, osa visayan alueella.
4. Visayan ihmiset muodostuvat eri etnisten ryhmien, kuten: Ilongos, Waray, Cebuano, hiligaino, Romblomanon, Tausug ja muiden etnisten ryhmien löytyy alueella. Cebuano ihmiset ovat vain yksi näistä etnisten ryhmien. Jotkut Visayan ja Cebuano ominaisuudet voivat olla samanlaiset.