Ero Tiibetin ja Kiinan 

Tiibet vs Kiina

Tiibet ja Kiina ovat usein luullaan toisiaan hyvästä syystä C ne ovat kumpikin osa muista. Lisäksi molemmat sijaitsevat Itä-Aasiassa. Tästä sekaannuksesta huolimatta on vielä monia eroja kahdessa paikassa.

Tiibet on entinen itsenäinen kansakunnan pääkaupunki Lhasa. Vuodesta 1965 tähän päivään asti, Tiibet on ollut osa Kiinaa, muodollisesti yhdeksi Kiinan 's autonomiset alueet. Kiinassa, toisaalta, on itsenäinen kansakunta, jossa Beijing jonka pääkaupunki.

Tiibet ja Kiina on pitkä suhde ja pitkä historia keskenään. Yhdessä vaiheessa heidän taustansa, Tiibet tuli osa Kiinaa. Myöhemmin, Tiibet olisi takaisin itsenäisyyttä. Vuonna 1950 Kiinassa 's valtion kimppuun ja voitti Tiibet saada strateginen raja Aasiassa. Tiibet' poliittisia ja hengellisen johtajan Dalai Lama, joutui maanpakoon. Osana China 's uusia alueita, Tiibet oli vallan alla Kiinan ja sen hallituksen.

Kiina 's virallinen nimi on Ihmiset' s Kiinan ja Tiibetin tunnetaan Tiibetin autonomisen alueen People 's Republic of China. Tiibet on virallinen hallituksen jonka se jakaa Manner-Kiinan C Kiinan hallitus. Kuitenkin Tiibet on myös pakolaishallituksen johdolla sen maanpaossa olevan johtajan Dalai Lama. Tämä hallitus on nimeltään Keski Tiibetin viranomaisen ja perustuu Intiassa.

Kiina on 23 maakuntien, kolme kuntaa ja viisi autonomisten alueiden kanssa. Tiibet on yksi autonomisten alueiden. Se on suuri laajuus maata, joka sisältää eri maa muotoja mukaan lukien kolme kohoamista. Korkein Tiibetissä on korkein tasanne ja korkein kohta maailmassa, Mount Everest.

Kiina on myös monirotuinen valtio, eri etnisten ryhmien asuvat sen rajojen. Tiibetiläiset ovat vain yksi näistä etnisten ryhmien. Näkyvin etninen ryhmä on Han Kiina, joka käsittää suurin osa väestöstä. Tiibetissä, suurin osa ihmisistä ovat tiibetiläisten kanssa sironta kiinalainen.

Kiinalaiset pidetään suurin väestö maailmassa. Poliittisesti tiibetiläiset pidetään Kiinan ja osa Kiinan väestöstä. Mutta kansallisuuksiltaan, kiinalaiset enemmän kuin tiibetiläisiä.

Koska sen monirotuinen asema, on olemassa monia kieliä puhutaan Kiinassa. On olemassa neljä suurta kielikuntaan, kuusi kiinalaista murretta ja 41 vähemmistökieliä. Tiibetin sisältyy vähemmistökieliä ja puhutaan pääasiassa Tiibetissä.Kuljetus on myös merkittävä ero näiden kahden välillä. Kiina on lukuisia muotoja kuljetuksen kanssa monia teitä, 16 porttia, kolme lentokenttiä ja eri rautateitä. Tiibet, sen sijaan käyttää vain tiet ja rautatiet matkustamiseen.

Yhteenveto:

Tiibet ja Kiina jakavat saman sijainti (Aasia) ja sama virkamies hallitus C Kiinan kommunistinen hallitus.


Tiibet on osa Kiinaa ja on yksi sen autonomisten alueiden. Se oli aiemmin itsenäinen kansakunta 1950-luvulle saakka. Kiina on itsenäinen maa, jolla on oma hallitus ulottuu yli mantereen ja sen muut alueet mukaan lukien Tiibet, Hong Kong ja muut.


Virallisesti Tiibet on osa Kiinaa 's hallitus. Kuitenkin on hallituksen, maanpaossa, nimeltään Keski Tiibetin Authority. Tämä hallitus johtaa Dalai Lama, maanpaossa johtaja Tiibetin Intiassa.


Kiinan väestö ylittää Tiibetin 's ja sen maa laajuus on suurempi. Kiina isännöi useita etnisten ryhmien taas Tiibetissä vain isännöi tiettyyn etniseen ryhmään C tiibetiläisiä. Tiibetiläiset ovat osa Kiinan väestöstä. Suurin osa Kiinan väestöstä on Han-kiinalaisia.


Johtuen useita etnisten ryhmien, Kiinan kansa on useita kieliä, jotka sisältävät 4four kielikuntaan, kuusi kiinalaista murretta ja 41 vähemmistökieliä. Virallinen kieli Kiina on mandariinikiinaa. Tiibet ylläpitää tiibetin kieltä antaessaan kiinan kielen viestintää varten.


Kiina käyttää monia keinoja kuljetuspalveluita rautatiet, tiet, satamat, lentokentät ja lentokenttiä. Samalla Tiibet käyttää teiden ja rautateiden pääasiallisena matkustusmuoto.