Ero buddhalaisuus ja JainalaisuusBuddhalaisuus vs Jainalaisuus

Joskus ihmiset hämmentyä siitä eroa buddhalaisuuden ja Jainisti. No, ne eivät todennäköisesti voida syyttää, koska kaksi uskontoa on useita yhtäläisyyksiä niin paljon kuin on keynote eroja. Kaksi uskonnot tuli myös olemassa lähes samaan aikaan ja samassa paikassa; Intia. Jopa buddhalainen kutsuu Mahayira (perustaja Jainisti) kuin valaistunut yksi '' nykyaikainen Buddha.

Mitä yhtäläisyyksiä, käsite Nirvana on aivan sama näiden kahden välillä. Buddhalaiset uskovat, että Nirvana on tila vapautta. Se on kun olento muuttuu ei-olento kuin kääntäisi jotain olemattomiin. Jainism julistaa Nirvana tilana mokša. Olento on taipumus menettää identiteettinsä. Lisäksi sekä uskontojen korostavat käytäntö meditaatio ja jooga. Se on harjoitus keskittyä enemmän yksi 's inner self. Jooga tarvitaan yksi puhdistettavan ja tuntuu vapautti. Tärkeämpää on, että kaksi kohokohtaa väkivallattomuutta.

Osalta niiden eroja, etummaista ero on niiden näkemys Karma. Vaikka molemmat uskonnot uskovat käsite Karma 's universaalisuus, Jainismi täsmennetään, että Karma ei ole vaikutusta tai seurausta henkilön' s toimia. Karma koetaan todellinen sisältö, joka virtaa vapaasti koko ihmiskehossa (jiva). Buddhalaisuus konkreettisesti uskoo karmais välitön vaikutus yhden 'oman toiminnan.

Kaksi uskonnot myös poikkeavia käsityksiä sielusta. Sielu mukaan Jainismi on universaali. Se on läsnä kaikessa voi se olla elävä ja elottomien asioita. Kaikki elementit maailmankaikkeudessa tuuli, maa, tuli ja vesi on omat vastaavat sielunsa. Buddhalaisuus uskoo toisin, koska sielu sanotaan asua elollisen vain kuin eläimiä ja kasveja, ja että elottomia esineitä don 't ole mitään.

Kolmanneksi kaksi on erilaisia ​​tulkintoja kehityksen kanssa kunkin henkilön. Buddhalaisuudessa sielu on poissa jälkeen Nirvana; mitä 's vasemmalla on yksilöllisyyden henkilö, joka kulkee tilan tyhjyyden. Tämä tila on sanoinkuvaamaton. Sillä Jainism, sielu jatkuu edelleen kukoistaa jälkeen Nirvana. Tämä sielu pysyy olevan puhtaimmillaan ja on sen valaistumisen tila .Yhteenvetona:

Jainism mielestä Karma ei ole suoraa vaikutusta henkilön 's toimia samalla Buddhalaisuus mielestä on.

Jainism uskoo, että sielu on läsnä sekä oleskelu- ja elottoman asioita. Buddhalaisuus uskoo, että sielu on läsnä vain elollisen.