Ero Arctic ja EtelämantereellaArctic vs. Etelämantereen

  Vaikka Selvin ero arktisten ja Etelämantereen on niiden maantieteellinen sijainti, on monia muita syitä nämä kaksi ovat vastakkaisilla puolilla maapalloa. Arktinen, joka tunnetaan myös nimellä North Pole, on Pohjois-suurin osa maailman. Etelämantereen on etelänapa ja on eteläisimmässä osassa maailmaa.

Nämä kaksi aluetta pidetään kylmin ilmasto maapallolla ja ovat lähes asuttavaksi paitsi eläimiä ja alkuperäiskulttuureissa jotka ovat tottuneet kylmään. Arktisella, sademäärä on ympäri vuoden lumisade ja ainoa alue Etelämantereen joka vastaanottaa tällaista sademäärä on ulkoreunoilla Etelämantereen. Lämpötilat sekä pohjoisessa ja etelässä ovat säännöllisesti alle 0 F, ja alin lämpötila kirjataan oli -128F Etelämantereella. Maantieteellisesti ei Arctic maanosa, vaan pikemminkin suuria jääpaloja, jotka ovat muodostaneet yli veteen. Etelämantereen on maanosa, mutta se on myös jään peitossa. Koko Etelämantereen on myös lähes 3 miljoonaa km2 suurempi kuin arktisilla alueilla.

 Pohjoisessa ja etelässä asuu monia eri lajeja. Arktisella on caribou, Maitovalaat, ja jääkarhut. Etelämantereen asuu orcas, pingviinit, ja tiivisteet. Jääkarhut löytyy ainoastaan ​​arktisella, pingviinit löytyy vain Etelämantereella, kaikki muut eläimet tyypillisesti molemmissa paikoissa.Etelämantereen asuu viidenneksi suurin maanosa Etelämantereella. Arktinen koostuu osia Grönlannin, Venäjä, Kanada, Norja, Ruotsi, Suomi, Islanti, ja Yhdysvalloissa. Etelämantereella ei ole vakituista asukasta, vaikka on kaikkialla 1000-5000 tutkijoille, jotka ovat siellä tehdä tutkimusta. Arktinen leviää monessa maanosassa ja niiden kaikkien välillä on lähes 4 miljoonaa vakituista asukasta.

Vaikka molemmat alueet voivat tuntua eri ne molemmat ovat saman ongelman edessä ilmaston lämpenemisen. Otsonikadon on johtanut sulavan jään hylsyt sekä arktisen ja Etelämantereen, ja ongelma pahenee joka päivä. Ilmaston lämpeneminen on uhannut kylmä ilmasto pylväät, eläimiä, jotka elävät siellä, luomisen lisäksi nousu meressä kuvamateriaalia eri puolilla maailmaa. Koska arktisilla alueilla ja etelämantereen ovat vastakkaisilla puolilla maailmaa on ymmärrettävää eroja kahden kuitenkin molemmat vielä näytä vaikuttavan samalla ilmaston lämpenemisestä.

Yhteenveto

Arktinen on pohjoisin alue maapallolla. Etelämantereen on eteläisimmässä alue. Molemmat ovat subarktisilla ilmastossa.

On olemassa eri eläinlajien alkuperäiskansojen molemmille. Jääkarhut löytyy arktisten ja pingviinit löytyvät Etelämantereella.

Etelämantereen asuu yksi koko mantereen, vaikka arktisten koostuu osista kahdeksasta eri maasta.

Lämpötilat arktisella ja Etelämantereelle ovat jatkuvasti alle nollan. Alin lämpötila muistiin otettiin Antarktiksella talvella.