Ero CST ja ISTCST vs IST

Opiskelu ja masterointi kaikki maailman 's aikavyöhykkeitä on hyvin pelottava kokemus. Syy tällaiseen johtuu aikavyöhykkeiden tulisi ymmärtää yhdessä tuntemus GMT / UTC siirtymät ja DST muun käsitteitä. Lisäksi monet aikavyöhykkeet käyttämään vastaavia lyhenteitä. esimerkiksi 'CST' aikavyöhyke voi tarkoittaa 'China Standard Time, Chung Yuan Standard Time' (jota Taiwan) ja yleisemmin kuin 'paikallista aikaa.' Samoin 'IST' lyhenteellä voi tarkoittaa myös joko 'Israel Standard Time' tai 'Intian normaaliaika.'

Mitä Kiinassa, se luonnollisesti noudattaa viisi erillistä standardin vyöhykkeillä ajan (hyvin todennäköisesti johtuu sen valtava maa-alue), jossa Peking käyttävät aivan oman Beijing Aika, joka tunnetaan kansainvälisesti Kiina Standard aikaa. Mutta varten tämän keskustelun, ja jottei hämmentää teitä edelleen, aiomme tarkastella eroja yleisin käyttökohteita 'CST' (CST kuten Central Standard Time) ja 'IST' (IST kuten Indian Standard Aika).

Pohjimmiltaan, CST on miinus kuusi tuntia Greenwich Mean Time (GMT) tai Coordinated Universal Time (UTC). GMT ja UTC voidaan vaihtaa, jos ei oteta huomioon osa-toisella tasolla tarkka aika tarkkuus. IST, toisaalta, on plus 5 tuntia ja 30 minuuttia GMT. Jos 'menossa vertailla kahta, tämä tarkoittaisi, että IST on 11 tuntia ja 30 minuuttia edellä CST. Käytännön sovelluksissa, jos se on 12:00 tai noontime CST (päivämäärästä) Amerikassa, niin se on aivan lähellä puoltayötä Intiassa (vielä samana päivänä), kun perustaen kellonaika IST.

Vaikka yleisempiä aikavyöhyke Amerikassa tunnetaan Keski Time (CT) C 90 astetta länteen Greenwichin, suurin osa Kanadan ja USA aikavyöhykkeet tarkkailla tarkempi ja virallisia CST (Central Standard Time).IST on aikavyöhyke havaitut Intiassa ja myös Sri Lanka. Se kehitettiin ja sitten toteutetaan vuonna 1955. Ennen virkakäyttöön, Intia todisti läsnäolo kaksi intialaista aikavyöhykettä, nimittäin Kalkutan ja Bombay Time. Lähtökohtana IST laskelma jossain lähellä Allahabad joka on täsmälleen 82. 5 astetta itäistä pituutta.

Yhteenveto:

1. CST on yleisesti tunnustettu paikallista aikaa, kun IST on Intian normaaliaika.
2. CST ensisijaisesti seuraa Yhdysvalloissa, kun IST pääasiassa seuraa Intiassa.
3. CST on miinus 6 tuntia GMT (-6), kun IST on plus 5 tuntia ja 30 minuuttia GMT (+5. 30).