Ero katolinen ja BaptistKatolinen vs. Baptist

Ihmiset usein hämmentyä välillä uskonnollisten ryhmien katolisen ja Baptist. Kuitenkin kaksi uskontoa jakavat hyvin yleinen uskomus '' molemmat ovat uskoa Jeesukseen Kristukseen. Erot kuitenkin oltava joitakin erityisiä näkökohtia harjoitetaan kunkin uskonnon.

Baptistit ovat oikeastaan ​​ryhmä, jotka uskovat 'kasteen uskovien' Jeesuksen kautta. He ovat ihmisiä, jotka ovat aikuisten Kristukseen uskovia. Tältä osin ne pyrkivät hylätä oppi lapsikastekäytäntöön katoliset. Tämän uskotaan olevan totta, koska ne olettaa, että vain aikuisille, jotka pystyvät kestämään paremmin ymmärtää elämää ja synnin voi todella olla 'todellisia' luottamus Jeesukseen. On monia muita tukevia perusteita tämän väitteen. Yhden, he väittävät, että ei ole passage Raamatussa joka mainitsee lapsikastetta. Toiseksi, kaste on osallistuttava elimistön 's veteen upottamalla. Lopuksi Raamattu sanoo, että kaste voidaan antaa vain niille, jotka voivat uskoa. Kun kaikki näistä syistä Anabaptists syntyi, varsinkin varhaiskeskiajalla, tulossa kristittyjä jotka ovat uudestikastoi jälleen aikana aikuisiässä. Nämä ihmiset ovat samat kuin baptistit. koska niiden keskeinen luullaan, Baptist Church keskittyy sen uskon Jeesukseen ainoa asia, joka voi tuoda pelastuksen.

Toisaalta, 'katolinen' on universaali aikavälillä. Mutta olla tarkempi, se on yksi ja sama uskonnollinen ryhmä, että maailma tietää kuin roomalaiskatolinen kirkko. Se on epäilemättä suurin uskonnollinen ryhmä koskaan muodostunut, koska aika, että Jeesus 'kulki' planeetan. Sen keskeinen painopiste on pelastuksen teoksia jossa ihminen voi myös tallentaa, paitsi uskosta vaan myös meneillään sakramentit, jotka sisältävät pikkulasten kaste, ehtoollinen ja monet muut.Toinen ero näiden kahden ryhmän välillä on skenaario elämän kuoleman jälkeen. Roomalaiskatoliset vaatia, että sielu voidaan ottaa kiirastulessa, muut kuin vain selvästi revitään maan ja taivaan välillä. Jälkimmäinen uskotaan olevan totta mukaan baptistien, ja tämä sulkee kiirastulessa. Lisäksi entinen uskoo rukoilee läpi esirukous Mary ja Saints. Toisaalta baptistit uskovat rukoillen Jeesukseen yksin. Kaiken nämä, on vielä monia muita eroja uskomukset, jotka kaksi ryhmää on. Mutta yhteenvetona:

1. Roomalaiskatolinen on suurin kirkko tiedetään esiintyvän tänään, verrattuna pienempiin Baptist Church.
2. keskipisteenä Baptist Church on pelastuksen uskon kautta Jumalaan yksin, kun taas katolilaiset uskomme samaan plus usko sakramentit kuin pelastuksen tie.