Ero ortodoksinen ja reformijuutalaisuusOrtodoksinen vs reformijuutalaisuus

Juutalaisuus on uskonto, joka seuraa juutalaiskansan. Juutalaisuus on jaettu oikeaoppinen ja uudistus, joka on hyvin eri uskomuksia ja ominaisuuksia.

Yksi tärkeimmistä alueista ero on tulkinta pyhiä tekstejä. Seuraajat ortodoksijuutalaisuuden tiukasti uskovat Messias, elämä kuoleman jälkeen, ja palauttaminen luvatun maan. Seuraajia ylläpitää ymmärrystä rabbiininen opetusten ja pyhiä tekstejä. Toisaalta, seuraajat reformijuutalaisuus on käsitteellinen lähestymistapa rabbiininen opetuksia ja pyhiä kirjoituksia.

Toinen ero, joka voidaan havaita välillä ortodoksijuutalaisuuden ja reformijuutalaisuus on naisten aseman. Vuonna reformijuutalaisuus, ei ole erotettu miesten ja naisten palvonta ja palveluihin. Vuonna reformijuutalaisuus, sekä miehet että naiset voivat istua yhdessä ja suorittaa rukoukset. Mutta ortodoksijuutalaisuuden, he eivät saa istua yhdessä rukoillessaan. Tämä johtuu siitä, että ortodoksijuutalaiset uskovat, että naiset eivät ole puhtaita kuukautisten aikana. Joten vaikka naiset eivät jolla on kuukautiset, ne eivät saa istua yhdessä miesten kanssa. Toinen asia on, että ortodoksijuutalaiset uskovat, että naiset häiritsevät miesten 's keskittyä jumalanpalveluksen.

Vuonna reformijuutalaisuus, naiset saavat suorittaa tehtäviään rabbien, opettajat, ja kanttorien. Päinvastoin, nämä roolit kasvattajien, rabbit ja kanttorien rajoittuvat miehille vain ortodoksijuutalaisuuden. On myös huomattava, että reformijuutalaisuus on vain lyhyt palvelut verrattuna ortodoksijuutalaisuuden.Kun puhutaan reformijuutalaisuus liike alkoi Saksassa 19. vuosisadalla. Uudistajia halusivat raivata juutalaisuus moderni uskonto. Monet oppeja että ortodoksijuutalaisuuden seuraajat otti kirjaimellisesti olivat spiritualized seuraajat reformijuutalaisuus. Toisin ortodoksijuutalaisuuden, reformijuutalaisuus katsottuna Raamattua vain kirjaa Israelin 's pyhittäytymistä Jumalalle.

Yhteenveto:

1. seuraajat ortodoksijuutalaisuuden tiukasti uskovat Messias, elämä kuoleman jälkeen, ja palauttaminen luvatun maan.
2. seuraajat reformijuutalaisuus on käsitteellinen lähestymistapa rabbiininen opetuksia ja pyhiä kirjoituksia.
3. reformijuutalaisuus, sekä miehet että naiset voivat istua yhdessä ja suorittaa rukoukset. Mutta ortodoksijuutalaisuuden, miehet ja naiset eivät saa istua yhdessä rukoillessaan.